Localitatea Tamasfalau (judetul Covasna) Resedinta: Zabala. Denumire maghiara: Székelytamásfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tamasfalau, judetul Covasna

Varful Ascutit Cernatu de Sus la 14,59 km
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Piatra Ucigasul Piatra Ucigasul la 33,06 km
Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 12,7 km
Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 33,18 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Cascada Cernica Cascada Cernica la 39,39 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 35,99 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 41,64 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 32,42 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Biserica fortificata Rotbav la 43,55 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Petersberg Petersberg Sanpetru la 39,79 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 26,56 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 42,92 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Ormenis Ormenis la 45,35 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 35,56 km
Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 21,48 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 36,28 km
Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 37,71 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 21,73 km
Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 42,28 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 34,89 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 36,09 km
Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 33,07 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 46,16 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Maierus Maierus la 44,78 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 35,12 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 25,74 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Cascada Lesuntu Mare la 43,42 km
Cascada Lesuntul Mare
Nucul de la capatul satului Cotormani la 49,68 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 42,46 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 44,74 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 10,34 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 14,68 km
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 60,14 km. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 58,3 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 64,4 km. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 53,64 km. Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 62,85 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 66,98 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 59,03 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 52,3 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 60,9 km. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 55,68 km. Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 65,22 km. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 62,95 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 50,95 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 57,52 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 55,12 km. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 50,39 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 59,81 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 54,22 km. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.