Localitatea Telechia (judetul Covasna) Resedinta: Brates. Denumire maghiara: Orbaitelek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Telechia, judetul Covasna

Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 48,67 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 49,62 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 42,28 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 20,81 km
Podul suspendat de la Comandau.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului la 37,57 km
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 41,14 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 35,29 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 9,21 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Sugas Bai Sugas Bai la 26,74 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 41,97 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Cascada Lesuntu Mare la 49,35 km
Cascada Lesuntul Mare
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 17,36 km
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica la 49,51 km
Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna la 12,17 km
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat a fost probabil o cetate de pamant sau o asezare fortificata. Ascunzis pe placul meu - Se poate ajunge in apropierea geoobiectivului cu masina.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 44,14 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 49,53 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 35,82 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 39,63 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 35,65 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 18,38 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 48,91 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Gaterul vechi de la Gyula la 25,94 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 30,34 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 26,68 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 25,44 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 14,41 km
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 22 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 39,5 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Tampa Tampa la 43,16 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 44,21 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 45,17 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 45,54 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 48,81 km
Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 41,94 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 49,04 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
[ Sus ↑ ]
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 8,63 km
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 14,06 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 58,41 km. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 63,35 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 52,44 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
DinoParc DinoParc Rasnov la 53,35 km. La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Petreni la 62,77 km. In satul Petreni, in locul numit Gradina Scolii, in tufisul dens se afla un stejar cu doua trunchiuri.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 60,23 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 67,19 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 51,68 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 65,2 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 63,66 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 62,18 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 66,42 km. La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.