Localitatea Pestisani (judetul Gorj) Resedinta: Pestisani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pestisani, judetul Gorj

Parangul Mare Parangul Mare la 48,43 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 25,2 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 48,16 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 47,34 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Turnul rotund Crivadia la 44,39 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 46,49 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Lacul Gales Muntii Retezat la 35,95 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 34,28 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil. Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc).
Grupul de case Rusesti Merisor la 43,4 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Triunghiul misterios la 35,12 km
Triunghiul misterios din padure.
Valea Ibanului Bobu la 37 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Straja Straja la 30,43 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 46,25 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 40,18 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Masa tacerii la 17,78 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 19,25 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Valea Sodomului Sacelu la 39,49 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 25,22 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
[ Sus ↑ ]
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 24,7 km
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 24,73 km
Punct belvedere 3 Bahna la 56,97 km. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Cariera de marmura Bucova la 52,18 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 53,47 km. Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 59,15 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Padurea colorata Baia de Fier la 57,2 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 53,42 km. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 66,02 km. Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 53,38 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 57,27 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 50,84 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 52,94 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 51,1 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 53,5 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.