Localitatea Runcu (judetul Gorj) Resedinta: Runcu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Runcu, judetul Gorj

Varful Carja Varful Carja la 40,18 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 30,7 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 40,19 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 49,85 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 39,13 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 41,96 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 37,25 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 14,7 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 48,04 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Parangul Mare Parangul Mare la 39,72 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 38,73 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 43,27 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Pestera Iedului Baia de Fier la 48,65 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 45,46 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Taul dintre Brazi la 36,14 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lac Jiet la 40,28 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Turnul rotund Crivadia la 38,38 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Campusel la 26,67 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
[ Sus ↑ ]
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 25,7 km
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare la 25,95 km
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 69,98 km. Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 50,52 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 66,54 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Cascada Roset la 57,81 km. Cascada Roset (Cociului)
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 66,83 km. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Valul de pamant de la Bucova la 56,66 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Izvorul Cosustei la 50,82 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Taul fara fund Pesteana la 54,08 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 54,22 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 69,36 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.