Localitatea Chileni (judetul Harghita) Resedinta: Suseni. Denumire maghiara: Kilyénfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Chileni, judetul Harghita

Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 41,83 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 32,63 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 32,53 km
Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 33,58 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 29,02 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 15,05 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 32,87 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Valea Garbea Valea Garbea la 31,17 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 37,3 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Varful Viscolul Varful Viscolul Muntii Ciucului la 43,78 km
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Alee terapeutica Sovata la 38,1 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 10,75 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 43,35 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 3,92 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Lacul Suta Lacul Suta la 41,02 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 26,03 km
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Drumul de caruta Moartea Nadejdea la 32,05 km
In amonte pe paraul Baracasa, la 500 m spre est de izvorul de apa minerala, la nord de drum, se afla pasunea numita Moartea.
Liceul Salamon Erno la 5,14 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 46,99 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 31,93 km
La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Eremitu Eremitu la 48,77 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 19,69 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 24,98 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 43,27 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 31,53 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 38,6 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 25,94 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 7,04 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 38,17 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 41,89 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 40,53 km
Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 20,79 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 47,87 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 48,58 km
In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
La mestecanis Borzont la 13,66 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 26,12 km
Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 31,45 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 47,25 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Cariera Cariera Delnita la 35,33 km
Cariera Delnita
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 13,74 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sugau, Galeria fosila nr 2 - Muntii Giurgeu
Pestera Sugau, Galeria fosila nr 2 - Muntii Giurgeu la 7,76 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu la 7,76 km
Pestera Sugau se afla la baza vestica a Muntelui Piatra Sipos 1566 m, la altitudinea de 1064 m. Complexul endocarstic se compune din patru nivele de galerii, cu o dezvoltare totala de 1021 m si o denivelare de -60 m.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 66,01 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 62,44 km. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 53,68 km. Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 60,41 km. Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 69,03 km. Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 69,45 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 51,77 km. Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 66,67 km. Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 57,9 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 59,72 km. Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 63,93 km. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 67 km. Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la 69,94 km. Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 58,91 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 63,01 km. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.