Localitatea Hosasau (judetul Harghita) Resedinta: Leliceni. Denumire maghiara: Hosszúaszó.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hosasau, judetul Harghita

Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 39,1 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 25,28 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 8,07 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 13,08 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 34,36 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 6,35 km
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 26,03 km
Piatra Soimilor, Bixad
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 42,05 km
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Biserica reformata Biserica reformata Turia de Sus la 34,45 km
Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 10,97 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 23,29 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 33,15 km
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 42,34 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 30,03 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 35,58 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 8,13 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 42,47 km
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 26,28 km
Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 28 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 32,73 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 39,78 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 12,87 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 28,78 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 14,47 km
La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 39,62 km
Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 47,61 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Trambulina Polonita la 49,14 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 44,33 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 41,8 km
Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 47,49 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 6,32 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 30,44 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 28,19 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 33,54 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 33,08 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica la 34,63 km
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 9,65 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 10,97 km
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 68,74 km. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Sonda straveche de la Poieni Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 51,94 km. Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 52,02 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 68,21 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 59,92 km. Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 54,88 km. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 68,37 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 50,11 km. Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 69,11 km. Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.