Localitatea Oteni (judetul Harghita) Resedinta: Feliceni. Denumire maghiara: Ocfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Oteni, judetul Harghita

Capela Xantusz Capela Xantusz la 49,62 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 24,4 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 39,75 km
Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 28,52 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Apold Apold la 36,73 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 33,73 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 47,29 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 35,73 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 49,74 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 45 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 39,45 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 48,43 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 40,2 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Muzeul din Sura Muzeul din Sura Torba la 42,7 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 48,31 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Via ferrata Soim Calator Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului la 22,62 km
Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 37,25 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 41,94 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 44 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 18,63 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Gradinita Gradinita Ocland la 17,03 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 44,31 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 37,76 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 39,89 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 49,69 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 15,96 km
Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 35,7 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 24,63 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Terenul Morii Jigodin la 43,44 km
Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 48,63 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 35,96 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Petreni la 12,88 km
In satul Petreni, in locul numit Gradina Scolii, in tufisul dens se afla un stejar cu doua trunchiuri.
Trambulina Polonita la 8,43 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 4,31 km
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 8,53 km
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 58,3 km. Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 57,84 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 50,52 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 62,07 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 66,1 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 50,68 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 57,96 km. Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 58,94 km. Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 67,91 km. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 50,93 km. Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 66,09 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 61,26 km. Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 51,65 km. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 61,7 km. Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 58,67 km. In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 61,75 km. Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.