Localitatea Siculeni (judetul Harghita) Resedinta: Siculeni. Denumire maghiara: Madéfalva. Alta denumire: Csík-Madéfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Siculeni, judetul Harghita

Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 15,09 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 26,26 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 45,51 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 27,17 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 15,54 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 30,16 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 5,44 km
Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 49,94 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Capela Xantusz Capela Xantusz la 13,88 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 31,2 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 13,08 km
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 9,12 km
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 38,92 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 42,87 km
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 6,74 km
Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 36,62 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Varful Biliboc Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 8,55 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Monumentul lui Emil Rebreanu Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Dealul Tortoma la 35,81 km
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 43,45 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Biserica reformata Biserica reformata Turia de Sus la 48,31 km
Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 18,68 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 10,24 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 40,23 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 19,7 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 25,79 km
Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 34,78 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 35,22 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 40,85 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 27,98 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 7,49 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Avenul Licas Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 33,15 km
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 18,4 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
[ Sus ↑ ]
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita la 6,32 km
Stanca Kossuth - Muntii Harghita
Stanca Kossuth - Muntii Harghita la 9,17 km
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 56,54 km. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Lavanda Galautas la 58,23 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 56,46 km. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Piatra Detunata Racos la 51,58 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 50,61 km. Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Varful Cernegura Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 68,92 km. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
La Deget La Deget Munceii Uture la 55,84 km. Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 62,23 km. Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 60,77 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 56,47 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 66,63 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 52,22 km. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 54,81 km. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.