Localitatea Crivadia (judetul Hunedoara) Resedinta: Banita. Denumire maghiara: Krivádia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crivadia, judetul Hunedoara

Taul Custura Mica Muntii Retezat la 24,47 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Piatra Buha Sacelu la 48,16 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Masa tacerii la 47,53 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Taul dintre Brazi la 24,95 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lac Jiet la 17,6 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Podul natural Banita Podul natural Banita la 4,85 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 44,34 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 23,24 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Poarta sarutului la 47,57 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 37,93 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Straja Straja la 17,07 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Parangul Mare Parangul Mare la 29,57 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Lacul Rades Muntii Retezat la 33,08 km
Taurile Radesului
Valea Sodomului Sacelu la 49,26 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Campusel la 34,43 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Pasul Urdele Muntii Parang la 37,76 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Cetatea Blidaru la 22,79 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
[ Sus ↑ ]
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 4,85 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 8,35 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Gura Raului Gura Raului la 62,62 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 64,63 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 65,57 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Complexul megalitic Muntele Mic la 57,38 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Salistioara Salistioara Brad la 67,65 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 65,03 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 66,58 km. Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 57,87 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 69,36 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 64,32 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 56,76 km. Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 63,5 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.