Localitatea Nalatvad (judetul Hunedoara) Resedinta: Hateg. Denumire maghiara: Nalácvád.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nalatvad, judetul Hunedoara

Straja Straja la 39,32 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 26,33 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Gurasada Fun Park la 47,76 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Sfinx Crivina de Sus la 48,17 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Castrul roman Agnavie Zavoi la 41,12 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cariera de marmura Bucova la 24,01 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Maru la 39,53 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Pestera Bolii Pestera Bolii la 33,82 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 28,26 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Grupul de case Rusesti Merisor la 29,08 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Lac Jiet la 42,72 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 19,55 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Cascadele Pietrele Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 19,53 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Lacul Rades Muntii Retezat la 27,38 km
Taurile Radesului
Complexul megalitic Muntele Mic la 42,72 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 30,42 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 37,53 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Varful Papusa Varful Papusa la 24,54 km
Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Pestera Prabusita Geoagiu la 40,25 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai. Cu ocazia cutremurului din 1977 aproximativ 80 la suta din pestera s-a prabusit, de unde si denumirea actuala a pesterii.
[ Sus ↑ ]
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 17,41 km
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 18,2 km
Poarta sarutului la 66,72 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 68,06 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Transalpina Transalpina la 62,96 km. Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 63,31 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 61,95 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 67,45 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Cindrel la 67,82 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 68,89 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 59,77 km. Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.