Localitatea Gornovita (judetul Mehedinti) Resedinta: Balta.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gornovita, judetul Mehedinti

Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 16,63 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
La Oglinda Baltile Meris la 30,42 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 18,64 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 42,63 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Sfinxul Banatean la 21,7 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 31,45 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Pestera Ponicova Dubova la 47,88 km
Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Pestera Fluturilor Dubova la 47,81 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 40,97 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 33,04 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Izvorul si stancariile de la Camana la 11,67 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cheile Teregovei Armenis la 38,69 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Cascada Roset la 13,37 km
Cascada Roset (Cociului)
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 10,93 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 28,58 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Cheile Globului Globu Craiovei la 30,49 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 4,75 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cheile Butii Cheile Butii la 49,08 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 10,93 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 11,16 km
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 65,99 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Valul de pamant de la Bucova la 64,04 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Lacul Zervesti la 58,41 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 67,02 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 63,58 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 69,34 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.