Localitatea Gura Vitioarei (judetul Prahova) Resedinta: Gura Vitioarei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gura Vitioarei, judetul Prahova

Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 34,74 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Lacul Zorile Doftana la 20,26 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 45,11 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 41,82 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 36,76 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Urlatoarele Urlatoarele la 46,39 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 18,39 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 47,66 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Chilia lui Dionisie Nucu la 43,89 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 42,88 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 38,01 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 47,17 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 23,16 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 20,36 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 37,47 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 18,62 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 46,82 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 20,7 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 40,87 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Gradina de lavanda Tiparesti la 10,11 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 41,63 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Poteca Printesei Posada la 35,46 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 47,43 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Crucea Domnitorului Melicesti la 16,36 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Stancile Tohani la 32,9 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 40,2 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Barajul Paltinu Seciuri la 25,28 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 43,12 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 48,77 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 17,37 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Biserica rupestra Alunis la 41,54 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 47,27 km
Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 13,12 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 11,9 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 26,06 km
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 53,68 km. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 51,38 km. Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 60,26 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Gaterul vechi de la Gyula la 66,16 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 63,15 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 56,77 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 55,72 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 63,84 km. Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 54,05 km. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.