Localitatea Sarari (judetul Prahova) Resedinta: Predeal-.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sarari, judetul Prahova

Cascada Casoca Cascada Casoca la 39,54 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 34,04 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 26,22 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 28,84 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 26,95 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 41,49 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Vama Verde Vama Verde Telega la 27,24 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 29,25 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Podul catre Nicaieri Matita la 5,38 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 29,63 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 49,71 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 29,36 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 40,24 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Chiojdu Chiojdu la 19,04 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 39,85 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 46,02 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cascada Conciului Posada la 42,49 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 48,13 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 35,85 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 35,08 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 48,98 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 29,26 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 22,31 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Lacul Zorile Doftana la 28,8 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 47,93 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 47,98 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Grote preistorice Naeni la 29,56 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Poduri din piatra Saranga la 38,27 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 40,89 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 34,92 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 44,15 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 45,47 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 22,27 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 36,05 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Barajul Paltinu Seciuri la 31,61 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 15,97 km
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 18,86 km
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 56,64 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Love Lock Poiana Brasov la 63,72 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 62,5 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Turnul Negru Brasov la 65,91 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 60,13 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 68,45 km. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 65,66 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 61,22 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 64,15 km. Podul suspendat de la Comandau.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.