Localitatea Jina (judetul Sibiu) Resedinta: Jina. Denumire maghiara: Zsinna. Denumire germana: Schina.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Jina, judetul Sibiu

Calnic la 11,55 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita. Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Oul Arsitei la 12,08 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 15,57 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Cetatea Salgo Sibiel la 16,64 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati. M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Biserica Sfanta Treime Sibiel la 18,35 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877. Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 18,37 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 19,19 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei. Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele, dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 19,58 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Cetatea Scurta Orlat la 20,82 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Gura Raului la 21,09 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita. Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Cibinburg la 22,21 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Rapa Rosie la 23,2 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha.
Cindrel la 25 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (alt. Am gasit geocutia. Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita. Am gasit cutia de pe virful Cindrel. max.
Varful Oncesti Muntii Cindrel la 26,23 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti. Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Biserica din Grossau Cristian la 27,14 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita. Am gasit cutiuta. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 30,95 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului. Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 31,32 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 31,49 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 31,49 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 31,51 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 31,52 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 31,52 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 31,55 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Randunica la 31,61 km. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 31,66 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 31,68 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 31,79 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 31,8 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 31,9 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Traseul celor 3 Fortificatii la 32,31 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 32,34 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Santurile Cetatii la 32,43 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 33,86 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita. Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia. Am gasit cutia. Incarcare poze. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB, iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli. Depozitele cretacice contin fosile de hipuriti, stridii, echinoderme (arici si stele de mare), amoniti si belemniti.
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 34,05 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea.
Rosen Garten la 34,45 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere. Am gasit cutia. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 34,65 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea. In drum spre Paltinis, noaptea.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 34,72 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764. Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Cetatea Cisnadioara la 34,95 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia. Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 35,8 km. Pod nou peste Cibin - Sibiu
Varful Mamut la 35,86 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Parcul Petofi Sandor Sibiu la 36,04 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc. Am gasit cutia ascunsa in zid. In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan.
Johanniskirche Sibiu la 36,31 km. Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit. Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Podul Minciunilor la 36,69 km. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta. Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul. Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu. Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende. Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il trec, amenintand sa se rupa sub greutatea unei minciuni mai mari.
Biserica catolica Sibiu la 36,71 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu. Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger.
Turnul Olarilor Sibiu la 36,8 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita. Am gasit cutiuta. Gasita. I found the small box, right like in the description. Bine fixata. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic. De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze.
Turnul Zincarilor la 36,93 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor. Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Cisnadie la 37,64 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura, intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu. La Cisnade se ajunge pe un drum modernizat ce se desprinde din drumul E 81 la iesirea din Sibiu spre Talmaciu.
[ Sus ↑ ]
Case din piatra Ceru-Bacainti la 37,8 km. Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Corbului la 38,8 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI. Multumesc pentru atentionare. Cutii. Pai uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie. Cireasa de pe tort. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 38,81 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Calcarele de la Ampoita la 40,08 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Turnul Falkenhayn la 40,22 km. Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania. Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 40,22 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
Lac Tocile la 40,91 km. Lacurile Tocile
Pasul Groapa Seaca la 41,98 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani?
Cetatea Blidaru la 42,06 km. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Rusi la 42,72 km. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita. Am gasit cutiuta. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 43,26 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Lac Jiet la 44,98 km. Taul Jiet, Lacul Popii
Cheile Ampoitei la 45,01 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Calcarele de la Valea Mica la 45,02 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.