Localitatea Ruginesti (judetul Vrancea) Resedinta: Ruginesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ruginesti, judetul Vrancea

Cascada Putnei Cascada Putnei la 44,02 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet la 28,38 km
Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Podul lui Stefan cel Mare Podul lui Stefan cel Mare la 21,65 km
Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul domnitorului - Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Doua obiective imbinate - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Fantanile cu cumpana Paunesti la 5,07 km
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 44,42 km
Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Biserica din Serbanesti Biserica din Serbanesti la 16,2 km
Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Asezarea geto-dacica de la Poiana Asezarea geto-dacica de la Poiana la 12,69 km
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Magura Odobesti Magura Odobesti la 27,91 km
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 48,24 km
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 41,31 km
Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 38,96 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Izvorul de sub drum Burca la 23,69 km
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 41,9 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 36,48 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
La stanci La stanci Paraul Boghii la 44,06 km
Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 43,92 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 44,2 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 46,97 km
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Lacul de Argint Lacul de Argint Adjud la 8,41 km
Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 43,61 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 49,68 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Groapa Deleanului Groapa Deleanului la 41,97 km
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 37,41 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Dealul Perchiu Dealul Perchiu Onesti la 35,78 km
Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 44,16 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Biserica veche din Dragusani Biserica veche din Dragusani la 29,17 km
Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 28,73 km
Ctitoria este de data recenta, 2016.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 21,12 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 23,14 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 27,42 km
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 19,73 km
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 44,86 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei la 46,5 km
Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Iazul Negoiesti Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 24,92 km
Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 44,15 km
Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Varful Benii Varful Benii Culmea Pietricica la 36,03 km
Varful Benii (740,6 m) este considerat cel mai inalt de pe Culmea Pietricica, o substructura a Subcarpatilor Moldovei.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 27,69 km
Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 40,43 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni la 13,32 km
Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 37,8 km
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 47,04 km
La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 46,38 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
[ Sus ↑ ]
Sfinxul si cascada Bucias
Sfinxul si cascada Bucias la 43,61 km
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 43,61 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Pasul Musat Pasul Musat la 57,87 km. Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 63,89 km. Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 52,72 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 62,63 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 61,19 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 61,03 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 51,56 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 55,08 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 67,2 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 51,93 km. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 64,36 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 58,98 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 55,72 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei la 64,49 km. Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 56,5 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.