Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Manic - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Lacul Manic, atractii turistice

Lacul Manic..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Manic! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Manic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Manic, se afla la 0,7 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Manic?
- Lacul Taga Mica la 10,3 km.
- Lacurile Tonciu la 13,5 km.
- Lacul Taul Popii Valea Calda la 13,9 km.
- Lacul Catina Valea Calda la 14 km.
- Lacurile Geaca la 14,3 km.
- Lac pescuit Fizesu Gherlii la 14,4 km.
- Lacul Rosieni la 15,2 km.
- Santejude Vale la 16,4 km.
- Lacul Brateni la 16,5 km.
- Biserica Scroafei Dipsa la 18,3 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
- Parcul dendrologic Arcalia la 18,5 km. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
- Lacul Budurleni la 19,7 km.
- Lacurile Sieu Odorhei la 21,8 km.
- Lacul Stiucilor Sacalaia la 21,9 km.
- Rapa cu Papusi Domnesti la 22,9 km.
- Lacul Mariselu la 24 km.
- Lacurile Sigmir la 26,2 km.
- Rapa Dracului Cociu la 26,8 km.
- Lacul Suatu la 26,9 km.
- Conacul Torma Cristestii Ciceului la 27 km.
- Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor la 28,6 km.
- Castrul roman Ilisua la 28,9 km.
- Balta Mica Dej la 29,4 km.
- Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 29,7 km. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
- Lacul din spatele castelului Teleki la 30 km.
- Stejarul de balta de 600 de ani Posmus la 30,1 km.
- Biserica evanghelica Posmus la 30,2 km.
- Castelul Teleki Posmus la 30,2 km.
- Padurea de larice Posmus la 30,9 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
- Baltile Uila la 31,7 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
- Padurea de ses Orheiu Bistritei la 32,6 km.
- Lacurile Mihesu de Campie la 34,1 km.
- Lavanda Muresan Saulia la 34,3 km. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
- Lacul Lebedelor Faragau la 34,5 km. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
- Lacul Saulia la 34,6 km.
- Istan tau la 34,7 km. Istan tau (Taul Domnului).
- Taul Bujorului Zau de Campie la 34,9 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
- Rezervatia de bujori de stepa Zau de Campie la 35,2 km.
- Lacul Darvastau Cojocna la 37,8 km.
- La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 37,8 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
- Burgberg Batos la 38 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
- Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 38 km. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile, in 2023 Zilele lavandei se tin intre 7-8 iulie.
- Lacul Zau de Campie la 38,1 km.
- Biserica unitariana Sabed la 38,5 km. Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
- Lacul Zagra la 39,2 km.
- Castelul Ugron Zau de Campie la 39,4 km. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
- Lacurile Campenesti la 39,4 km.
- Cetatea Dabaca la 39,6 km.
- Biserica de lemn Sacalu de Padure la 40,1 km. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
- Lacul Toldal la 40,3 km.
- Lacul Culpiu la 40,6 km. Lac de pescuit cu insula. Am participat impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa lacul Culpiu la o mica excursie de cautat geocutii.
- Lacul Bala Paingeni la 41,6 km.
- Locul fosilifer Rapa Mare la 41,9 km.
- Stejarul singuratic Reghin la 42 km. Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
- Taramul Lavandei Madaras la 42 km. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
- Piatra Corbului la 42 km. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
- Rapa Verde la 42,4 km.
- Lacul Voivodeni la 42,7 km.
- Piatra lui Iacob Cusma la 42,8 km.
- Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 43 km. Am participat la reascunderea geocutiei. Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
- Fantana cu steme Reghin la 43,5 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
- Lacul Taureni la 43,5 km.
- Biserica romano-catolica Reghin la 43,5 km.
- Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 44,1 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
- Castelul Huszar Apalina la 44,4 km. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
- Biserica catolica Band la 44,5 km.
- Casa pian Ceuasu de Campie la 44,6 km. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
- Biserica reformata Band la 44,8 km.
- Parcul dendrologic Brancovenesti la 44,9 km.
- Castelul Kemeny Brancovenesti la 45 km.
- Fanatele Clujului la 45,2 km. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real. O plimbare. Un ascunzis interesant.
- Baile Someseni la 45,8 km. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr.
- Baile sarate de la Ideciu la 45,9 km.
- Glodeni la 46,6 km.
- Piatra Cusmei Muntii Calimani la 47 km.
- Podul graniceresc Cosbuc la 47 km. Dateaza din secolul 20.
- Biserica de lemn Petelea la 47,2 km. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
- Gornesti la 47,3 km.
- Cetatuia Ideciu de Jos la 47,5 km.
- Universitatea de Arta si Design la 48 km. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Geocutie flexibila. O geocutie foarte flexibila! Multumesc Zbuciumel. Merita de vazut. Am găsit această geocutie.
- Turnul cu pantofi la 48,4 km. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Turnul cu pantofi. U
- Lacul Dumbravioara la 48,5 km.
- Fabrica de pensule la 48,5 km. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
- Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 49,3 km. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
- Baile Sarate Jabenita la 49,4 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
- Bastionul Croitorilor Cluj la 50 km. Clujul medieval era înconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Bastionul Croitorilor. Este un ascunzis foarte fain :))   Greu de ajuns daca nu esti inalt. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Biserica reformata de pe strada Lupului la 50,1 km. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
- Universitatea Babes-Bolyai la 50,5 km. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit. Am gasit cutia. Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Duminica dupa masa. Felicitări pentru ascunziș. On the way back from trekking in Muntii Rodnei. We have visited Cluj for some sightseeing.
- Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 50,5 km. Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
- Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 51,1 km. Complexul este situat pe o colina, la marginea padurii.
- Lumea pierduta din gradina botanica la 51,2 km. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious. How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
- Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 51,4 km. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Un loc minunat. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Excursie pe jos. Cu ocazia unei excursie pe jos, într-o zi minunată, am găsit această geocutie. In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident.
- Lacul Kalman-t Sancraiu de Mures la 51,4 km. Lacul Kalman-t - Sancraiu de Mures.
- Lacul Pisicii la 51,4 km.
- Lacul Dulce la 51,5 km.
Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Manic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Manic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.