Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Intregalde - Muntii Trascau

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cheile Intregalde - Muntii Trascau

Cheile Intregalde - Muntii Trascau

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Intregalde - Muntii Trascau - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Gauri in zid Viscri biserica evangelica fortificata cetate taraneasca
Gauri in zid
Statuia lui Prometeu 2 lacul barajul Vidraru
Statuia lui Prometeu 2
Cimitirul animalelor de companie Odorheiu Secuiesc padurea rotunda cimitir animale
Cimitirul animalelor de companie
Testoasa? Babele Cocora Bucegi
Testoasa?
Balcon pictat Biserica fortificata Viscri
Balcon pictat
Pe creasta aproape de Cruce Crucea Dr Iacomi
Pe creasta aproape de Cruce
Sub stanca stanca
Sub stanca
Izvor izvor strada Mestecanis Targu Mures
Izvor
Cheile Moara Dracului - 6 Cheile Moara Dracului Rarau
Cheile Moara Dracului - 6
Papusi trasi in teapa cetatea Poienari Poenari
Papusi trasi in teapa
Dovada Baltile Nemirei
Dovada
Lac lac Tarnita
Lac

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Intregalde Muntii Trascau!

Vizitati Cheile Intregalde - Muntii Trascau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Modolesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,54 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Modolesti: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Intregalde Muntii Trascau?
(detalii dupa autentificare)
Cheile Rametului la 5,6 km
Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la 6,2 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Biserica de lemn Ghioncani la 8,2 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Cheile Galzii Muntii Trascau la 8,2 km
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 8,7 km
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Cheile Manastirii Valea Manastirii la 8,8 km
Paraul Ramet (Goagiu) a taiat aceasta creasta si a format o stramtoare foarte scurta, Cheile Manastirii. Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Cheile Cetii la 9,5 km
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
Muzeul etnografic Bradesti la 9,6 km
Satul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei. In casa traditionala de langa biserica ortodoxa a localitatii a fost amenajat un muzeu etnografic.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 9,7 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni. Pornind pe poteca vizavi de cruce, spre sud, ajungem pe o creasta ierboasa, presarata cu blocuri de stanca, cu o buna priveliste spre Cheile Manastirii.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 10,1 km
Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet. Asezamantul monahal apartine de Manastirea Ramet, si se afla la aproximativ 20 km de aceasta.
Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 10,3 km
Pe locul izvorului, conform traditiei, staretul Ghelasie a savarsit o minume, facand sa izvoreasca apa in vreme de seceta. Izvorul Sfantului Ghelasie a fot marcat prin ridicarea unei cruci din piatra, este inconjurat cu zid de piatra si gard de sarma.
Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 11,5 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti. Apa izvorului aflat la doar cativa metri de drum a fost captata si condusa in cismeaua de piatra de langa drum.
Ruinele bisericii reformate Benic la 12,8 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Olteni Ramet la 13,1 km
In prezent are loc modernizarea drumului comunal DC233 Valea Uzei-Olteni. Satul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta.
Cascada Vanatara la 13,6 km
Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Intregalde
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Trascau
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • La deget - Stogul de piatra Acces spre obiectiv. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Cascada Nasolea Malul drept si stang. Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Baile Homorod Copaci rupte. Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc Cerb vs tap, ciuta vs caprioara. Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Fantana cu apa sarata - Corund Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.

Ai ajuns in Muntii Trascau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Intregalde? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!