Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Intregalde - Muntii Trascau

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Intregalde Gorges is a complex reservation represented by an abrupt relief, made of sharp peaks and towers, and it preserves a nature monument, the edelweiss (Leontopodium alpinum), at one of the lowest altitudes in the country. It was formed by the piercing that Galda Valley made through a limestone bar and it is 1500 m long. 25 less-developed caves lie in its walls, proving the existence of an intense process of endocarstification...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Intregalde - Muntii Trascau - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica Manastirii Poglet - 2 manastire poglet sucmezeu
Biserica Manastirii Poglet - 2
Rate Lacul Verde Sancrai Mures
Rate
Interior distrus Sanpaul fantana apa sarata
Interior distrus
Ruinele turnului Cetatea Balvanyos
Ruinele turnului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Intregalde Muntii Trascau!

Vizitati Cheile Intregalde - Muntii Trascau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cheile Intregalde - Muntii Trascau Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Modolesti, se afla la 0,54 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Modolesti: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Intregalde Muntii Trascau?
(detalii dupa autentificare)
Cheile Rametului la la 5,6 km. Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului. Piatra Bulzului Poiana Galdei la la 5,8 km.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la la 6,2 km.
Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cheile Geogelului la la 7,3 km.
Biserica de lemn Ghioncani la la 8,2 km.
In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Cheile Galzii Muntii Trascau la la 8,2 km.
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la la 8,7 km.
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Cheile Cetii la la 9,5 km. Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei. Iezerul Ighiel la la 9,6 km.
La Pietri Cetea la la 9,6 km.
Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Piatra Grohotisului la la 10,4 km. Pasul Ponor la la 10,6 km. Piatra Bulzului Lunca Ampoitei la la 11,1 km. Stanca Bulz Geoagiu de Sus la la 12,1 km.
Cheile Ampoitei la la 12,6 km.
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Ruinele bisericii reformate Benic la la 12,8 km.
Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Cascada Vanatara la la 13,6 km. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia. Castrul roman Ighiu la la 14,4 km.
Pestera Huda lui Papara la la 14,9 km.
Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Calcarele de la Ampoita la la 15,1 km.
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Padurea Sloboda la la 15,3 km.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la la 15,3 km.
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la la 15,6 km.
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau la la 16,1 km.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la la 16,8 km.
Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Piatra Corbului la la 16,9 km.
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Multumesc pentru atentionare.
Cascada La Sipote la la 17,5 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Detunata Flocoasa la la 17,5 km.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la la 17,7 km.
Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Intregalde
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Trascau
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • La plezneala - Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
  • Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana: Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Am renuntat insa, deoarece nu am gasit un ascunzis sigur.
  • Manastirea Cerbu: Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Scorbura de la baza copacului avea si o piatra langa, probabil folosita pentru camuflare.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Verificare cutie - Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Cutia este in stare buna, la locul ei.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Am gasit-o - Desi nu era unde ne-am imaginat initial. O observatie as avea.
  • Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului: Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o - Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.
  • Podul Minciunilor: Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Cetatea Fetei - Olteni: O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Sura de Piatra - Piatra Mare: Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Am prins o zi frumoasa pentru acest loc interesant creat de natura.
  • Spintecatura Moldoveanului: Febra Aurului - Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Imeni: Informatii in plus - Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Din informatiile primite de la diverse persoane, am aflat insa urmatoarele.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Am prins o vreme superbă - Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Nerecomandat pe ploaie.
  • Izvorul Dorului: Gasita - Am gasit cutia in padure.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Virusul jocului - Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Buncarul de razboi: Franzela neagra feliata si coenzima Q10 - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Am aflat ca coordonatele nu sunt precise.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: In drum spre serviciu - Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • : Un loc nesemnificativ, dar gasit - Am asteptat altceva nu serviciul de ambulanta. Dupa coordonate.
  • Baile Mikes - Paraul Jombor: Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul. Prima data am ajuns la Baia Valllato.
  • Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare: Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas: Berea e tot apa - N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).

Ai ajuns in Muntii Trascau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Intregalde? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.