Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Bulbuci

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Bulbuci - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre vest Pauleni-Ciuc biserica catolica
Spre vest
Bastion Biserica fortificata Viscri
Bastion
Privit dinspre vest pod lemn Jigodin
Privit dinspre vest
Cladirea bisericii Bancu biserica catolica fortificata
Cladirea bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Bulbuci!

Vizitati Piatra Bulbuci si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Galati, se afla la 1,13 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Galati: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cotetul Dobrestilor
Pietrele Caprei Cheile Fenesului
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Tronul Strabunilor Hateg Galeria Catalina-Monulesti Ardascheia Muntii Trascau
Taul Teliucului Teliucu Inferior
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Pasul Ponor Hoanca Apei Stanca Bulz Geoagiu de Sus
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau Gasita azi de Acasenii. Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti.
Piatra Secuilor Nord Muntii TrascauluiPiatra Secuilor Nord Muntii Trascaului
Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Am gasit-o azi. Gasita azi de Acasenii.
Piatra CetiiPiatra Cetii
Am depus geokretul geokopacz03. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Piatra Craivei Muntii TrascauluiPiatra Craivei Muntii Trascaului
Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Moara Cracucenilor PonoareleMoara Cracucenilor Ponoarele
Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Podul minciunilor Blaj
Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Oul ArsiteiOul Arsitei
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Cascada Vanatara Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia. Varful Coltii Trascaului
Coltesti Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim. Lacul Lancram
Calcarele de la AmpoitaCalcarele de la Ampoita
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Catedrala romano-catolica din Alba Iulia Vulcan Pintenii din Coasta Jinei
Cheile AmpoiteiCheile Ampoitei
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Izvorul lui Traian Baia de Cris Cheile Geogelului
Cheile Valisoarei
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Poiana Inimii Bucerdea VinoasaPoiana Inimii Bucerdea Vinoasa
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Rapa RosieRapa Rosie
Am gasit cutia, multumesc. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Pictura murala Alba Iulia Cetatea Costesti Varful Rotunda
Refugiul Saruni Muntii Trascau
Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Taul Brazi
Pestera de la Poarta Zmeilor Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cetatea medievala de la Cucuis
Cheile Cetii Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei. Cucurbata Mare Muntii Bihor Lacul Aurel Vlaicu Taul Cornei
Arboretumul din Simeria Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Cheile ArdeuluiCheile Ardeului
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara
Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Rezervatia Boholt
Scarita-Belioara 1 Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica. Padurea de stejar pufos Miraslau Detunata Goala
Hornul Magura Dudasului Zlatna
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Taul Anghel
Falx Dacica De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Lacul Chincis Cincis-Cerna Lacurile de pescuit Daia Piatra Grohotisului
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Dealul Colt si Dealul Zanoaga
Cheile Galzii Muntii TrascauCheile Galzii Muntii Trascau
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Lacul Dostat
Pestera Cainilor Bacaia
Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Lacul Miercurea Sibiului
Traseul celor 3 FortificatiiTraseul celor 3 Fortificatii
Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Biserica catolica Rosia Montana Castrul roman Ighiu
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Bulbuci
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica romano-catolica Sanzieni: In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
  • Palatul Cantacuzino: Vizita la castel - De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Benic - Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas: Tablita de marmura - Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Trophaeum Traiani: Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Bineinteles ca am vizitat si muzeul si cetatea.
  • Pasul Sanc - Muntii Bretcului: Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Planul era sa urcam pe Inzapezitul Mic, insa, bineinteles, muntele s-a dovedit a fi mult prea inzapezit pentru puterile noastre in aceasta perioada a anului.
  • Chirpar: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Cascadele Ramnuta Mare: Pur si simplu nu l-am dibuit - GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Cetatea Rasnov: Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Oricum, trebuie lasat un pic loc si pentru cautare :-).
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi: Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Cetatea Talmaciu: La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Rapa Rosie: Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am incarcat coordonatele unui punct, de ajutor celor care vor sa gaseasca drumul spre Rapa Rosie.
  • Cheile Baciului: Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Eu cu ajutorul unui iphone 3 am gasit-o in 20 minute.
  • Limanu: O mica povestioara - Well, aseara stateam si ma uitam la renumitul film cu gc. Am ramas foarte placut impresionat de acest joc.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Locul este incredibil - Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Baltile Nemirei: Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Cladirea Furnica - Targu Mures: Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. O masina a politiei locale, cu doua persoane inauntru, era parcata chiar vizavi de cladire, in parcarea bancii.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac: Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.
  • Turnul Spart Boita: Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita. Foarte aproape de turn, la cca 90 m, inainte de un pod, pe partea dreapta a drumului dinspre Sibiu spre Valcea este o parcare in care se poate lasa masina.
  • Varful Mare - Muntii Retezat: Pe Varful Mare - Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Cheile Tisitei: Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Valea Garbea: La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit. Fotografia ce-l descrie e hotaratoare.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: Gasita - Gasita azi de Acasenii.
  • Baia Calugarilor: Interesant loc - Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Izvorul Maria - Izvoru Muresului: Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras: In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Craterul vulcanic de la Racos: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Biserica catolica - Mihaileni: Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat. Daca acolo era ascunzisul e posibil sa fi disparut astfel.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Bulbuci? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.