Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Bulbuci

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Piatra Bulbuci

Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Bulbuci - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Piatra Bulbuci (in total 14 poze):

Piatra Bulbuci 2
Piatra Bulbuci 2
Piatra Bulbuci 3
Piatra Bulbuci 3
Piatra Bulbuci 4
Piatra Bulbuci 4
Piatra Bulbuci 5
Piatra Bulbuci 5
Piatra Bulbuci 6
Piatra Bulbuci 6
Piatra Bulbuci 7
Piatra Bulbuci 7

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Bulbuci!

Vizitati Piatra Bulbuci si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Galati, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,13 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Galati: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 6 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 6,5 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 7,1 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Cheile Ardeului

Cheile Ardeului la 12,7 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Piatra Corbului

Piatra Corbului la 13,4 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 13,8 km
Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Calcarele de la Ampoita

Calcarele de la Ampoita la 15,2 km
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Biserica de lemn Ghioncani la 16,2 km
In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata. Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Varful Mamut

Varful Mamut la 16,9 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Biserica ortodoxa Poieni-Bucium

Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 17,9 km
Biserica de zid, azi monument istoric, este construita in stil romanic. Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului.
Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium

Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 17,9 km
Exponatele ofera o imagine inedita asupra mineritului din zona. Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
Biserica ortodoxa Gura Izbitei

Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 19,2 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Biserica din zidarie masiva are un plan simplu cu pronaos, o singura nava si altar cu patru laturi.
Biserica ortodoxa Valea Barnii

Biserica ortodoxa Valea Barnii la 19,6 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Detunata Flocoasa la 19,8 km
Are forma unui trunchi de con alungit, cu o lungime de 500 m si o latime de 400 m. Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Piatra Craivei Muntii Trascaului

Piatra Craivei Muntii Trascaului la 20 km
Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o.

Piatra Bulbuci in limba maghiara - magyarul: Bulbuci-kõ

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Bulbuci
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Fanatele Clujului O plimbare. Un ascunzis interesant.
  • Statuia Arcasul - Targu Mures Ascunzis aproape drive-in. Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
  • Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala de acasa nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Varful Mare - Muntii Retezat Pe Varful Mare. Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii Alunul cu comoara. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.
  • GR0715 - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori. https://www.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Bulbuci? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!