Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Tilisca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Tilisca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Tilisca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turnul bisericii Tomesti biserica catolica
Turnul bisericii
Monumentul lui Constantin Musat Targu Ocna Nicoresti monument dealul Cosna
Monumentul lui Constantin Musat
Viaduct viaduct
Viaduct
Sfantu Gheorghe Sfantu Gheorghe panorama
Sfantu Gheorghe
Gradina bisericii Oraseni biserica unitariana
Gradina bisericii
Prima cascada Cascada parau Izvoras Bucegi Sinaia
Prima cascada
Apropo de indiciu lac iapa negulesti
Apropo de indiciu
Ochiul ferestrei Closdorf Cloasterf biserica evenghelica fortificata
Ochiul ferestrei
Intrarea Targu Secuiesc judecatoria
Intrarea
Turnul de est turn est Racosul de Sus padurea Rika
Turnul de est
Vedere de pe platoul rezervatiei peste Visterna ruine asezare orasul Ester
Vedere de pe platoul rezervatiei peste Visterna
Mormante pe varful dealului Nicolesti deal cimitir
Mormante pe varful dealului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Tilisca!

>>> Vizitati Cetatea Tilisca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tilisca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,43 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tilisca: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Tilisca?
(detalii dupa autentificare)

M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 7,2 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 7,7 km
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu.
Cetatea Scurta Orlat la 8,6 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Cibinburg la 10 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Gura Raului la 11,7 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Am gasit cutiuta.
Biserica din Grossau Cristian la 14,1 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave. Am gasit cutiuta.
Calnic la 17,5 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 18,3 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 18,5 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 18,6 km
Suprafata sa este de 505 m2. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 18,6 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Lacul Randunica la 18,6 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 19 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Varful Oncesti Muntii Cindrel la 19,3 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.

Cetatea Tilisca in limba maghiara - magyarul: Cetatea Tilisca

Obiective cultural-istorice - Alte locuri
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Tilisca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gara Mica - Sovata Blocul de beton. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Geocutia nu a fost ascunsa dupa o piatra, ci dupa un bloc mare de beton.
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete. Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. E putin incomod sa cobori si sa stai langa ascunzis, astfel am notat terenul avand 2 stele.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini Mergand intr-o excursie. Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Troita Eroilor - Cosnea Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit. Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. In apropierea troitei o turma de oi pastea linistita, iar un caine ciobanesc statea intins, plictisit.
  • Imeni La Imeni, deocamdata nimic. Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul. Avand incredere atat in gps-ul nostru, cat si in coordonatele precizate pe site.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Cutie in perfecta stare. Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Pasul Sanc - Muntii Bretcului Cutiuta distrusa cu continut umed. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. In posesia coordonatelor gps este foarte usoara gasirea ascunzisului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Tilisca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!