Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Postavaru

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Postavaru - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turn cu ceas Brateiu Pretai Pretau
Turn cu ceas
Parau prin noroi parau drum forestier padure
Parau prin noroi
M-rea Turnu, privire de pe drumul ce duce la intrarea de sus Manastirea Turnu
M-rea Turnu, privire de pe drumul ce duce la intrarea de sus
Casuta pestera Sugau
Casuta

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Postavaru!

Varful Postavaru.. Vizitati Varful Postavaru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Poiana Brasov, se afla la 3,39 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Postavaru?
(detalii dupa autentificare)
Poiana Inului la la 3,2 km.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la la 3,5 km.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Cheile Rasnoavei la la 4,6 km. Bolovanul Prostului Muntii Postavarul la la 4,6 km.
Cascada Tamina la la 5,1 km. Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna.
Moara lui Serban Podul Cretului la la 5,8 km.
Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Bisericuta Paganilor Rasnov la la 5,8 km.
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Babele de sub Varful Piatra Mare la la 5,9 km.
Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Caderile de apa ale Paraului Dracului la la 5,9 km.
Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Pestera Fundata la la 5,9 km.
Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Varful Piatra Mare la la 5,9 km.
Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la la 5,9 km.
Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Belvedere la valcel Piatra Mare la la 6,1 km. Prapastia Ursului Piatra Mare la la 6,4 km.
Coada Pietrei Mari la la 6,5 km.
Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Piatra Scrisa Piatra Mare la la 6,5 km. Doar Piatra Scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
Sura de Piatra Piatra Mare la la 6,7 km.
Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Baraj Valea Cetatii la la 6,8 km.
Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la la 7,3 km.
Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Primul cu TrekkingKlub.
Tampa la la 7,5 km.
Gasit la inceput de an. Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la la 7,5 km.
DinoParc Rasnov la la 7,5 km.
Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare la la 7,6 km.
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Poarta Schei la la 7,9 km.
Am gasit aceasta geocutie, fara gps. Am gasit-o. Am gasit cutia.
Bunloc la la 8 km. Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc. Piscu Vechi la la 8,1 km.

Varful Postavaru in limba maghiara - magyarul: Keresztény-havas-csúcs

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Postavaru
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Canionul Dofteana: Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Lacul Andreoaie - Boistea: Lacul Andreoaie - Boistea - Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Izvorul de leac pentru ochi - Izvoru Muresului: Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici. La izvor se poate ajunge si cu masina, la o distanta de aproximativ o suta de m.
  • Varful Baba Mare - Muntii Bucegi: In carca bunicii! - Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
  • Trovantii din Ulmet: Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Obiectivul este unul, nu doar de nota 5, ci de cel putin 10.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac: In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz: Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie. Cutia, cat o eprubeta ceva mai larga, nu permite decat lasarea unor obiecte mici sau pliabile.
  • Cetatea Deva: Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Acum este foarte comod profitand de tehnica avansata - telecabina si mai ales ca e renovata si mult mai sigura de vizitat.
  • Podul vechi de piatra Sancraiu: O adevarata bijuterie ascunsa - Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Biserica din Garciu: Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare. Atasam o fotografie a jurnalului.
  • Turnul cu ceas - Sighisoara: Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Totusi, momentul era potrivit pentru a cauta geocutii, fiind in timpul saptamanii si aproape de sfarsitul zilei.
  • Biertan: Gasita - Am gasit cutia. Mersi.
  • Cimitirul eroilor - Zencani: Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla. Are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr 1305, mutat din Sibiu la Toplita in toamna anului 1916.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Salina Praid: Salina Praid - O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Cascada Lolaia: Cascada Lolaia noaptea - Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Biserica unitariana - Craciunel: Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad: In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani: La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Nu ne-a trebuit mult sa cautam, indiciile fiind lamuritoare.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Dupa indelungi cautari - Am gasit geocutia, impreuna cu un prieten, totul era umed dupa ploi recente. Am si alunecat pe un bolovan si m-am taiat binisor de la glezna in sus, insa totul a meritat.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: Cel mai fain parc - Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Plimbare placuta - Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • GK Hotel Szent Kristof: Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Postavaru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.