Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Fantana din mijlocul drumului - Nicoresti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Satul Nicoresti poate reprezenta un posibil punct de plecare pentru cei care vor sa urce cu masina pana la monumentul de pe dealul Cosna. Drumul de pamant lung de aprox. 3 km se preteaza mai mult autovehiculelor de teren, dar sus pot fi vazute si masini mici, cu garda joasa...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fantana din mijlocul drumului - Nicoresti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul 1 de la Varghis - 1 lacuri varghis
Lacul 1 de la Varghis - 1
Centrul parohial din Nicolesti nicolesti biserica
Centrul parohial din Nicolesti
Poarta acoperita Ocland biserica unitariana
Poarta acoperita
Piatra cu ceaun 1 piatra ceaun stogul bolatau munceii uture
Piatra cu ceaun 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fantana din mijlocul drumului Nicoresti!

Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna. Vizitati Fantana din mijlocul drumului - Nicoresti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Nicoresti, se afla la 0,28 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Fantana din mijlocul drumului Nicoresti?
(detalii dupa autentificare)
Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei la la 2,6 km.
La monument se poate ajunge si cu masina. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
La stanci Paraul Boghii Judetul Bacau la la 2,8 km.
Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Varful Cosna - Plaiurile Nemirei la la 3,1 km.
De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la la 3,4 km.
Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.
La Jgheaburi Dealul Cosna la la 3,9 km.
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Cubul suspendat din Padurea Slanic la la 4,6 km.
Belvedere Piatra Soimului Oituz la la 4,7 km.
Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Pe culme Piatra Soimului Oituz la la 4,8 km.
Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Stancile Turnuri din Padurea Slanic la la 4,8 km.
Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la la 4,9 km.
Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Cascadele de la cariera Velnita la la 4,9 km.
Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la la 5 km.
Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la la 5 km.
Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la la 5,1 km.
Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit.
Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la la 5,1 km.
Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la la 5,9 km.
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la la 6,1 km.
Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la la 7,2 km.
Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri.
Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la la 7,4 km.
Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la la 7,7 km.
Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei la la 8,8 km.
Dealul Perchiu Onesti la la 8,9 km.
Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Este acolo, se gaseste usor si intuitiv.
Drumul Crucii Dracoaia la la 9,1 km.
Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Dealul Dracoaia la la 9,7 km.
In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Am gasit cutia in stare buna. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila.
Valea Lesuntu Mic la la 10,2 km.
Manastirea Caraclau Barsanesti la la 10,5 km.
Locul ales - departe de sat - este deosebit de pitoresc.
Saua Pacurita Plaiurile Nemirei la la 11,1 km.
Stanca Cucului de la Bogata la la 11,4 km.
Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.

Fantana din mijlocul drumului Nicoresti in limba maghiara - magyarul: Kút az út közepén Szitás

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fantana din mijlocul drumului
  • Localizare pozitie pe harta Nicoresti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: O plimbare placuta - A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Stancile Turnuri: Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Orasul de Floci: Hai sa-i zicem flocaiala - Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat. Stiam cate ceva despre el, mai precis partea legata de Mihai Viteazu.
  • Izvoarele Apor si Mikes 1 - Baile Tusnad: Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Un ascunzis bun.
  • Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai: Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric. Deoarece cunosteam locul si am vazut deja si depunerea calcaroasa de langa izvor, m-am dus direct la geocutie.
  • Rezervatia Gura Dobrogei: Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau: La plezneala - Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Imeni: Informatii in plus - Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Din informatiile primite de la diverse persoane, am aflat insa urmatoarele.
  • Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului: Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful. La baza unui picior se afla si cutia.
  • Livada Postei: Usor - Usor de gasit.
  • Pestera Bolii: Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko: Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Lacul Foroja - Muntii Tarcaului: Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.
  • Casa rasturnata - Praid: La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. Dar macar am ascuns o geocutie.
  • Concretiuni de Feleac: Am vizitat zona - Primisem coordonatele de la un prieten, si in dupa-amiaza aceea tocmai plecam din oras si am zis sa fac un mic ocol :) Aveam doar coordonate, fara descriere, fara hint, fara poze, absolut nici o alta informatie. Semnalul de la GPS era slab, incat abia isi lua fix pe sub copaci.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan: Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Cetatea Almasului: Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana - Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Babele Gurghiului: Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.
  • Cascada Supanu: Am vazut cascada - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Baile Mikes - Paraul Jombor: Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul. Prima data am ajuns la Baia Valllato.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Am pus cutia in acelasi ascunzis, pietrele ce astupa bine gaura putandu-l totusi semnala - unui ochi atent -, prin relativa artificialitate a dispunerii lor.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Grota sulfatara Turia: Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Atentie sa nu confundati.
  • Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului: In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.

Ai ajuns in Nicoresti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fantana din mijlocul drumului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.