Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare, atractii turistice

Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare:

Iazul Negoiesti 1
Iazul Negoiesti 1
Iazul Negoiesti 2
Iazul Negoiesti 2
Iazul Negoiesti - detaliu
Iazul Negoiesti - detaliu
Iazul
Iazul
Dovada
Dovada
Ciuperci
Ciuperci
In oglinda
In oglinda
Margaritare
Margaritare
Pictura... sau ce?
Pictura... sau ce?
Iazul Negoiesti 1
Iazul Negoiesti 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Iazul Negoiesti Stefan cel Mare!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Stefan cel Mare, se afla la 1,12 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Iazul Negoiesti Stefan cel Mare?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare la 3,1 km. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacă spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
Podul lui Stefan cel Mare la 3,3 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Data cautarii, locatia geocutiei, apreciere. Data cautarii nu trebuie precizata in text, aceasta se precizeaza alegand ziua, luna, anul, ora si minutul in timpul trimiterii comentariului de tip Am gasit geocutia, Nu am gasit geocutia, Am gasit doar locatia, Am participat la ascunderea geocutiei. Monument istoric. Chiar daca ma trag din apropierea locului respectiv , spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod, dar acum am facut-o si am ramas foarte impresionat de maretia constructiei. Cutiuta nu conteaza. Foarte frumos comentariul, mi-a facut placere sa-l citesc. Greu de gasit!. Ieri, 11.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 3,4 km. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
Manastirea Bogdana la 4,5 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie.
Lacul Andreoaie Boistea la 7 km. Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti, unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora. Cutie noua la Lacul Andreoaie. În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
Trovantii de la Slobozia Onesti la 9,2 km. Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 10,8 km. Ctitoria este de data recenta, 2016. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Dealul Perchiu Onesti la 10,9 km. Mai mult de atat, Dealul Perchiu reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii botanice din Romania. Gasita. Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdina. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
Biserica veche din Dragusani la 11,6 km. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
Manastirea Cucova la 12 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
Manastirea Caraclau Barsanesti la 15,5 km. Barsanesti. Manastirea, de maici, este una recentă, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
Varful Observatorul lui Averescu la 16,8 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 17,6 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 17,9 km. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 18,7 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat!. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti. Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului. Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase.
Lacul Racaciuni la 18,9 km. Iaz Dienet la 19 km. Cetatea dacica Racatau la 19,6 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 20,5 km. Dealul a fost teatrul unor importante lupte din Primul Război Mondial. Acces auto. Atenție: La monument se poate ajunge și cu mașina - una care suporta drumurile de pamânt, din satul Nicorești sau Oituz. Am pornit din satul Nicoresti. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna.
La stanci Paraul Boghii la 20,5 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 20,7 km. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Cineritele de la Somusca la 20,8 km. Cele de la Somusca, com. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
La Jgheaburi Dealul Cosna la 20,8 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 21 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Păltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Belvedere Piatra Soimului Oituz la 21,6 km. Eroare. Localitatea Piatra Șoimului se afla în județul Neamț, nu în Covasna . Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Piatra Soimului. Ascunziș bine ales, gasirea cutiei oferind emoție și satisfacție. Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau.
Mausoleul de la Marasti la 21,7 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Pe culme Piatra Soimului Oituz la 21,8 km. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza. Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme.
Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 21,8 km. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 21,9 km. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Am cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial.
Lacul Cleja la 21,9 km. Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 22 km. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu. Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri prvind-o. Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare.
Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 22 km. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului.
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 22 km. Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Cubul suspendat din Padurea Slanic la 22,4 km. Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 22,5 km. Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici). Sare versus frigider. Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis. Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat).
Stancile Turnuri din Padurea Slanic la 22,7 km. Cascadele de la cariera Velnita la 22,8 km. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la Cascadele de la Cariera Velnita. Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu, asa cum l-am inteles noi: sintagma "in spatele cascadei" am tradus-o "in spatele panzei de apa" . Traseul cascadelor. Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi gasit pe: https://www.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 23 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Trovantii de la Cornii de Sus la 23,4 km. Manastirea Poglet la 23,7 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 24,3 km. Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 24,4 km. Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, sa completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial.
Varful Magura Casinului la 24,5 km. Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 24,5 km. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna. Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.
Valea Lesuntu Mic la 24,6 km. Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 25 km. Drumul Crucii Dracoaia la 25,4 km. Nici drumul nu mai e ce a fost. Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice.
Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 25,4 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Dealul Dracoaia la 25,6 km. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate. Dealul Dracoaia. Am gasit cutia in stare buna. Eroare. În text apare scris incorect Doftana; corect este Dofteana . Multumiri pentru semnalizarea erorilor. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atracție (aproape irezistibila) pentru cine suie/coboara pe Valea Trotușului cu mașina ori cu trenul, datorita alurii sale semețe, singulara în contextul culmilor de primprejur. Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus.
Piatra Hagiului la 26,2 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei la 26,5 km.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Iazul Negoiesti
  • Localizare pozitie pe harta Stefan cel Mare
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata...
  • Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46...

Ai ajuns in Stefan cel Mare si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Iazul Negoiesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.