Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra cu ceaun - Stogul de piatra

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Piatra cu ceaun - Stogul de piatra

Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra cu ceaun - Stogul de piatra - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Piatra cu ceaun - Stogul de piatra (in total 8 poze):

Piatra cu ceaun 2
Piatra cu ceaun 2
Adancitura avand forma unui ceaun
Adancitura avand forma unui ceaun
Piatra cu ceaun 3
Piatra cu ceaun 3
Piatra cu ceaun 4
Piatra cu ceaun 4
Mărturii
Mărturii
Acces spre varf
Acces spre varf

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra cu ceaun Stogul de piatra!

Vizitati Piatra cu ceaun - Stogul de piatra si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Schitu Frumoasa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,04 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
La deget - Stogul de piatra

La deget - Stogul de piatra la 410 m
Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Crucisatorul - Munceii Uture

Crucisatorul - Munceii Uture la 820 m
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Altarul - Stogul de piatra

Altarul - Stogul de piatra la 970 m
Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra. Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Camila de pe Munceii Uture

Camila de pe Munceii Uture la 1 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Dealul Ghindaru Poduri la 14,2 km
Se afla pe teren privat. Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Manastirea Tazlau Tazlau

Manastirea Tazlau Tazlau la 14,2 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Cascada Berea Apa Asau

Cascada Berea Apa Asau la 14,3 km
Mica cascada in doua trepte se formeaza pe un mic afluent de stanga al Asaului, paraul Beri. Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 14,4 km
Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885. In 1908 se construieste o instalatie de bai minerale, in 1909 au fost incepute amenajarile parcului, iar intre anii 1979-1981 au loc noi amenajari.
Lacul Agas Muntii Tarcaului

GR2931
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas. Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
Lacul Asau

GR2891
Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Piatra Uriasului de la Asau

Piatra Uriasului de la Asau la 17,5 km
Aparitia stratului la zi se petrece la capatul cozii sud-estice a Muntilor Tarcaului (Culmea Preluca Talharului). Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Lacul Foroja Muntii Tarcaului

Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 18 km
Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja.
Stramtura Comanestiului Lunca Asau

Stramtura Comanestiului Lunca Asau la 19 km
Intre localitatile Comanesti si Asau, drumul judetean DJ116B trece printr-un loc ingust, Stramtura Comanestiului. Intre Dealul Comanesti si raul Trotus, drumul trece printr-o padure de pin rosu, de poveste.
Lacul Tarnita Muntii Berzunti

GR2739
Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii).
Ciotul plopului Agas

Ciotul plopului Agas la 21,6 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra cu ceaun
  • Localizare pozitie pe harta Stogul de piatra
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Capul Fagului M-am uitat in jos, apoi spre cer. Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta. Am luat-o prin Jigodin, unde am ascuns o geocutie langa biserica catolica.
  • Izvorul Salus - Muntii Bodoc Un ascunzis fragil, dar rezistent. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Ei au mobilizat arhitecti, studenti, peisagisti veniti voluntar din Ungaria, dar si comunitatile locale, in speta Primaria Bodoc si mai multi localnici si ei voluntari, rezultatul fiind demn de toata lauda.
  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad Am lasat-o ultima. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Faza cu Becks e foarte tare.

Ai ajuns in Stogul de piatra si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra cu ceaun? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!