Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Ucigasul

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Din varful Dealului Caraslau (1.007 m) pornesc doua picioare intinse spre valea Oituzului, unul spre sud-est, spre gura Tulghesului, celalalt, cu o panta vertiginoasa, spre gura Caraslaului. Dar, de urcat la stanca, se porneste de dincolo (spre Brasov) de podul de peste Oituz - aflat la confluenta cu Caraslaul, cativa metri mai sus de pod pornind o poteca lata ce ne suie pe coama Dealului Caraslau...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Ucigasul - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre sud-vest Braul Rosu Muchia Rosie Muntii Piatra Craiului
Spre sud-vest
Stanca de langa canion Canionul Dofteana
Stanca de langa canion
Inscriptia ajutatoare cariera travertin Borsec
Inscriptia ajutatoare
Spre Varful Observatorul lui Averescu varf observatorul averescu
Spre Varful Observatorul lui Averescu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Ucigasul!

Vizitati Piatra Ucigasul si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Oituz, se afla la 3,79 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Oituz: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Ucigasul?
(detalii dupa autentificare)
Cascada Tulghes la la 680 m.
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Cheile Caraslaului la la 680 m.
Piatra Soldatului - Valea Oituzului la la 1,5 km.
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Cetatea Rakoczi Pasul Oituz Judetul Covasna la la 1,8 km.
Am gasit aceasta cutie pe 5. Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea.
Monumentul imparatesei Sisi la la 2,5 km.
Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Cimitir german Poiana Sarata la la 5,3 km.
Cetatea Haiducilor Lemnia la la 6 km.
Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata la la 6,1 km.
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la la 6,2 km.
Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Cascada Cernica la la 6,5 km.
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Varful Piatra Runcului Zona Oituz Muntii Vrancei la la 7,1 km.
Castrul roman Angustia Bretcu la la 9,3 km.
Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Cascada Fata Moarta la la 9,8 km.
Apa Imputita Paraul Lupului la la 10,1 km. M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Padurea Lepsa-Zboina Muntii Vrancei la la 10,9 km. Cascada Mata Mare la la 10,9 km. Cascada Lesuntu Mare la la 11,2 km.
Cetatea Mereni la la 11,8 km. Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la la 11,9 km. Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la la 12 km.
Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Baile Martanus la la 12 km. Am gasit ascunzisul si cutia in el. Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile.
Cascada Bucias la la 12,2 km.
De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine.
Varful Lepsa Muntii Vrancei la la 12,7 km.
Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant.
Lemnia la la 12,8 km.
Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa la la 12,9 km. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Sub Varful Lepsa la la 13,4 km.
Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Valea Lesuntu Mic la la 13,9 km.

Piatra Ucigasul in limba maghiara - magyarul: Gyilkoskõ

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Ucigasul
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova: Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Cascada Lolaia: O splendoare - De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Cetatea Almasului: Intr-o zi splendida - In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
  • Ariusd: Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Dupa ce pe dealul Ciocas am gasit doar ascunzisul gol, dupa o scurta convorbire cu cel care a ascuns geocutia, am ascuns aici o noua cutiuta.
  • Cascada Duras - Muntii Tarcaului: Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Poian: Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii: Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.
  • Manastirea Piatra Scrisa: Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Piatra Soimului - Baile Chirui: Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul. Dar pana sa gaseasca satelitii, eu am identificat deja ascunzisul.
  • Printre pini - Sanpetru: Am gasit doar o scorbura goala - Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Am ajuns si in paduricea de pini din sectorul sudic al dealului, acolo unde ar fi trebuit sa se afle geocutia.
  • Cetatea Liteni: Multumiri pentru ascunzatoare - Am profitat de vacanta copiilor si am dat o fuga la Liteni. Imi place mult cetatea dar nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu soldat in epoca medievala.
  • Varful Bistriciorul: A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Cheile Banitei: Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Nu a fost greu sa o gasesc, instructiunea ajutatoare este clara.
  • Biserica reformata - Bezid: Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Primul gasitor - Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. Varful Harghita Ciceu este unul dintre locurile mele preferate pentru o tura scurta, in zilele in care am doar foarte putin timp la dispozitie pentru o iesire pe munte.
  • Ciucevele Cernei: Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Trebuie sa precizam ca rezervatia, ce face parte din Parcul national Domogled-Valea Cernei, se intinde pe o suprafata vasta (zice-se, cca 1.
  • Detunatele: Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Sub Varful Lepsa: GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • La Lanturi - Muntii Ciucas: Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Mai spunem totusi ca e, poate, nevoie de putina perseverenta pentru eventuala dezgropare a cutiei din cauze naturale.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Primul - Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Lacul Tarnita - Muntii Berzunti: Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. V-ul care s-a lipit de estul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul.
  • Livada Postei: Am gasit-o - Am gasit-o si eu. ;) 0-in 0-out.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava: Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. In cimitirul capelei se afla mormantul locotenentului Balogh Ignac (1822-1890), fiu al Barzavei, participant la revolutia din 1848-1849.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Ucigasul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.