Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rapa Verde

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Rapa Verde..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rapa Verde - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra Dudului - 2 piatra dudului ciucas tesla
Piatra Dudului - 2
Spoiler grota sulfatara Turia
Spoiler
In memoriam 1848-49 Zalau biserica reformata
In memoriam 1848-49
Bolovanul cel mare bolovani Feleac
Bolovanul cel mare
Atentionare Scarita Belioara
Atentionare
Stogul de piatra Stogul Piatra Tabulata Siculeni
Stogul de piatra
Clubul tuturor varstelor Toplita strand Banffy
Clubul tuturor varstelor
Trecatoare Fereastra portal Casoaia Androneasa
Trecatoare
Histria 11 Histria
Histria 11
Jurnalul vrancei lacauti
Jurnalul
Cheile Cheia 2 Cheile Cheia
Cheile Cheia 2
Detaliu - 1 Stramtura Jitia de Jos
Detaliu - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rapa Verde!

>>> Vizitati Rapa Verde si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Budacu de Sus, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,42 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Budacu de Sus: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Rapa Verde?
(detalii dupa autentificare)
Piatra Corbului la 2 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Cascada Cofu la 9,8 km
Traseul spre cascada Cofu incepe din Bistra Muresului.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 14,9 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Stanca Cetate Valea Bistrii la 15,8 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 18,8 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Podul Borzia Galaoaia la 19,4 km
Langa Galaoaia se afla un pod peste Mures, care ne duce spre Borzia.
Piatra La Panda Galaoaia la 20 km
Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 21 km
Biserica se afla pe lista monumentelor istorice. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Barajul Rastolita la 23,5 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Biserica Scroafei Dipsa la 25,1 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Casoaia lui Ladas Androneasa la 27,3 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca. De mult urmaream sa ajung aici.
Pestera Zmeului Androneasa la 27,7 km
Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia.
Parcul dendrologic Arcalia la 28,4 km
Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.

Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.

Rapa Verde in limba maghiara - magyarul: Rapa Verde

Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rapa Verde
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Sugas Bai Dimineata. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Varful Nemira Mare Inca un 10!. Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata. Multumiri pentru completarile toponimice si pentru detaliile de pe trasee.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii Pilistea sau Pilisca, acelasi varf. Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.
  • Manastirea Turnu Geoascunzis gol de peste 3 ani. Cunosteam deja locatia. Deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
  • Cetatea Ika Cetatea a fost reconditionata. Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Am gasit cutia in buna stare, cu interiorul relativ uscat, chiar si pixul era functional.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos Felicitari organizatorilor. Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • GR0720 - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis. Nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rapa Verde? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!