Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Poarta Schei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

While being there, visit Poarta Ecaterinei (Ekaterine's Gate) and the 2 little parks in front and behind, located a few meters near Poarta Schei. Ekaterine's Gate is much older (built in the XIV century) and was used until 1827 when the Schei Gate was built to better serve the needs of the city...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Poarta Schei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

9956 Cheile Rasnoavei Rasnovului
9956
Cruci acoperite capela Sfantul Ioan Bancu
Cruci acoperite
Zid fortificat Biserica reformata Turia
Zid fortificat
Indicator turistic Carta
Indicator turistic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poarta Schei!

Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Vizitati Poarta Schei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Brasov, se afla la 1,82 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Brasov: 44
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Poarta Schei?
(detalii dupa autentificare)
Biserica Neagra Brasov la la 290 m. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu.
Tampa Judetul Brasov la la 780 m.
Gasit la inceput de an. Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
Livada Postei la la 800 m. Am gasit aceasta cutie. Nice.
Cetatea Brasov la la 1,2 km. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei. Am gasit aceasta geocutie, si eu. Baraj Valea Cetatii la la 1,6 km. Piscu Vechi la la 2 km.
Vila de pe bloc Cartierul Racadau la la 2,1 km.
Accesul catre vila se face pe o scara metalica de la ultimul etaj al blocului.
Dealul Melcilor la la 2,4 km. Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Moara lui Serban - Podul Cretului la la 3 km.
Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Caderile de apa ale Paraului Dracului la la 3 km.
Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Bunloc la la 7,1 km. Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc.
Poarta Doamnei Poiana Brasov la la 7,5 km. Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Printre pini Sanpetru la la 9 km. Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Ascunzisul a fost destul de usor de gasit. Dealul Lempes la la 9 km.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la la 9,3 km.
Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Portile de Piatra ale Postavarului la la 9,3 km.
Pestera Fundata la la 9,4 km.
Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Prapastia Ursului Piatra Mare la la 9,4 km.
Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la la 9,9 km.
Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Primul cu TrekkingKlub.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare la la 10 km.
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la la 10,1 km.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
DinoParc Rasnov la la 10,1 km.
Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Bisericuta Paganilor Rasnov la la 10,2 km.
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Belvedere la valcel Piatra Mare la la 10,5 km.
Varful Piatra Mare la la 10,6 km.
Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Babele de sub Varful Piatra Mare la la 10,7 km.
Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Cetatea Rasnov la la 10,7 km.
Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi.
Mlastina Harman la la 10,8 km. Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poarta Schei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Fara gps - Am gasit aceasta geocutie, fara gps.
  • Am gasit - Am gasit cutia.
  • Am trecut pe aici - Harabeck si Iris (UC Team).
  • Poarta Schei - Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Taximetristi de la Poarta Schei - Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Eee am fost james bond :) - Noi suntem doua persoane care ne-am pornit pe cautat. La cutia de la Poarta Schei am asteptat sa plece niste turisti care faceau poze.
  • Efortul si zambetul - In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie.
  • A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei.Cand era cat pe ce sa renuntam am gasit-o.
  • Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta. Nimic neobisnuit, nu?
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Capela catolica Iavardi - Valea Rece - Lunca de Jos: Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi. Inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Gradina Zmeilor: Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Varful Nemira Mica: Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea. Crucea metalica care a aparut in 2014 a devenit loc de pelerinaj (icoane, lumanari si candele), s-au desfacut lespezi cu licheni pentru a construi vetre de foc se abandoneaza resturi menajere.
  • Chiurus: Cu ocazia sarbatorilor pascale - Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Sesizez proprietarul ascunzisului sa puna o cutiuta noua.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului: Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Varful Mare - Muntii Retezat: Pe Varful Mare - Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Tampa: Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Stejeris: Prima in Romania - Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Calcarele de la Badila: Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poarta Schei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.