Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Schitul Sarile - Bisoca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Schitul Sarile - Bisoca

Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Schitul Sarile - Bisoca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Schitul Sarile - Bisoca:

Biserica și clopotnița
Biserica și clopotnița
Intrarea de jos
Intrarea de jos
Crucea troiței-ascunziș
Crucea troiței-ascunziș
La baza crucii troiței-ascunziș
La baza crucii troiței-ascunziș
Spre schit
Spre schit

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Schitul Sarile Bisoca!

Vizitati Schitul Sarile - Bisoca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sarile, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,3 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Schitul Sarile Bisoca?
(detalii dupa autentificare)
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 3,1 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia). La schit se ajunge pe un drum asfaltat, până la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Lacul Meledic la 11,8 km
Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare. Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Pesterile in sare la 11,9 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona. Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare.
Muntele de sare de la Lopatari la 13 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta. Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.
Sfinxul din Bustea la 13,8 km
Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 17,9 km
Momentan cutia este dezactivata. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 25,8 km
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau).
Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 27,3 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Poarta Dracilor Valea Milcovului la 27,4 km
Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 28,1 km
Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou. Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Trovantii din Ulmet la 30 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Obiective cultural-istorice - Judetul Buzau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Schitul Sarile
  • Localizare pozitie pe harta Bisoca
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Varful Peleaga Varful Peleaga la a doua incercare. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Casuta de pe muntele Cucu Cutie reconditionata. Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Macin Scurtatura sa zicem. Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.
  • GK Hotel Szent Kristof Bardocz1 GeoKret. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Baile Fortyogo Balegar langa ascunzis. Din pacate langa ascunzis este depozitat o gramada mare de balegar. Am reusit totusi sa scoatem geocutia, ne-am notat in caiet, apoi ne-am spalat repede pe mana.
  • Cheile Tisitei Ti-am urmat sfatul. Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Acum, pentru ca nu vreau sa fac vreo prostie, am sa te rog sa-mi confirmi ca trebuie sa anunt o geocutie noua.

Ai ajuns in Bisoca si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Schitul Sarile? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!