Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Feregari

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cheile Feregari..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Feregari - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Vedere dinspre vest Poiana Butuci Muntii Vrancei
Vedere dinspre vest
Piatra lui Kota Piatra Kota Iavardi Poiana Fagului paraul Janok
Piatra lui Kota
5377 Paraul Sec muntii Hasmas
5377
Panoramă de la Vîrful Cetății II
Panoramă de la Vîrful Cetății II
Strand Baile Dugas Danesti
Strand
Pod metalic ingust Gheorgheni strada doua poduri drum parau
Pod metalic ingust
Coloanele de bazalt - 3 -
Coloanele de bazalt - 3 -
Stemele nobilimii in subsol Porumbenii Mari cetate turn panorama
Stemele nobilimii in subsol
Bloc de stanca Rupea perete stanca bazalt
Bloc de stanca
Din nord Cetatea Fetei
Din nord
Leliceni 2. Leliceni
Leliceni 2.
Pod de lemn izvor apa minerala Bogat Racu
Pod de lemn

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Feregari!

>>> Vizitati Cheile Feregari si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Pecinisca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,21 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pecinisca: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Gara Baile Herculane

Gara Baile Herculane la 2,4 km
A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti

Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 13,3 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 16,7 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti

Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 17 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 17,5 km
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 17,7 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cheile Globului Globu Craiovei la 19 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei

Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 19,8 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti

Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 21,5 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Morile de apa Eftimie Murgu

Morile de apa Eftimie Murgu la 25 km
Intreaga zona este rupta parca din basme. Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.

Cheile Feregari in limba maghiara - magyarul: Páfrányos-szoros Herkulesfürdő

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Feregari
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica reformata - Turia de Sus S-a aruncat apa cu tot cu copil. Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Baile Fantana Sarata A doua oara. Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
  • Sub Muntele Uroi La poalele muntelui. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie. Ascunzisul se afla nu foarte departe de drum, si dupa cateva minute de urcus pe deal si cautari printre pietre, veti putea tine in mana geocutia.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana In ploaie. Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Casa rasturnata - Praid De-a-ndoaselea. Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. N-am avut succes nici cu ascunzisul, vita de pe gardul unde se afla geocutia fiind acum prea densa ca sa reusim sa gasim agatatoarea geocutiei.
  • Babele la Sfat - Muntii Ciucas Sfatoasele bunicute. Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor Bronz secuiesc. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Feregari? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!