 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Castrul roman Potaissa.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Castrul roman Potaissa - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Lacul Paraschiva  Interiorul bisericii  Crucea de pe Varful Tatalui in martie  Oglinda apei  7580  Capela de pe Bahna - 2  Borosneu Mic  Tratament Kneipp  Scena din parc  6761  Corpuri de iluminat  Turn cu ceas
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Castrul roman Potaissa!
>>> Vizitati Castrul roman Potaissa si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Turda, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,16 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Turda: 18 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare) Biserica reformata - Turda-Veche la 1 km Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Biserica catolica din Turda la 1,1 km Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.  Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 6,8 km Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.  GR0039 Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
 GR0042 Am gasit aceasta geocutie. nu aveam GPS cand umblam pe acolo. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti.
 Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 17,5 km Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris. Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 17,9 km In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile. Mina de campie Muntii Trascau la 19,6 km Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita. Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.  Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 20,2 km Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.  Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau la 20,3 km Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti. Gasita azi de Acasenii. Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor.  Concretiuni de Feleac la 21,2 km Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Este prima noastra comoara gasita.  GR0382 Am gasit si aceasta geocutie. Are nevoie de mentenanta. Zbuciumel, nu fi suparat.
Castrul roman Potaissa in limba maghiara - magyarul: Potaissa római erődítmény
Obiective cultural-istorice - Judetul Cluj * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Castrul roman Potaissa
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Baia Saracilor - Baile Tusnad Ruinele statiunii. Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor. Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
- Statuia Arcasul - Targu Mures Ascunzis aproape drive-in. Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
- Lacul Filigeni - Obcina Laposului Localizare lac. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
- Cetatea Almasului Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
- Coltesti O excursie mai lunga in zona. A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
- Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu Frumos. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Era liniste, asa ca am gasit usor ascunzisul.
- Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului Comoara din Pestera Stanciului. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Castrul roman Potaissa? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|