 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |

Apa Imputita - Paraul Lupului.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Apa Imputita - Paraul Lupului - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Apa Imputita - Paraul Lupului: Apa Imputita 1  Apara natura!  Apa Imputita 2  Apa Imputita 3
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Apa Imputita Paraul Lupului!
Vizitati Apa Imputita - Paraul Lupului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Lutoasa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,48 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Lutoasa: 3 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas la 2,4 km Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.  Cetatea Mereni la 2,8 km Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.  Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 3 km M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa.  Lemnia la 4,5 km Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.  Cetatea Haiducilor Lemnia la 5,6 km Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.  Castrul roman Angustia Bretcu la 6,3 km Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.  Pasul Carpinenii Estelnic la 7,6 km Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.  Stogul de Piatra Estelnic la 7,9 km Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.  Monumentul imparatesei Sisi la 9,7 km In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.  Poian la 9,8 km Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.  Cascada Tulghes la 9,8 km Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.  Baile Martanus la 9,8 km Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul si cutia in el. Apa Imputita Paraul Lupului in limba maghiara - magyarul: Farkaspataki Büdös-víz
Valori naturale - Judetul Covasna * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Apa Imputita
- Localizare pozitie pe harta Paraul Lupului
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.
- Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Geocutie in stare buna.
- Cindrel Bomboane si alte alimente. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Te rog sa nu mai pui bomboane in geocutii, nici alte alimente sau cosmetice.
- Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul Croitorilor. Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt.I
- Izvorul Dorului La primele ore ale diminetii. Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Se poate ajunge in apropierea izvorului si cu masina.
- Dealul Borzos - Lisnau Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului. Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului. Dealul Cetatii si muntele Borzos sunt legate printr-o sa ingusta.
- Baile Madicea - Carta Izvoarele de sub parau. In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
Ai ajuns in Paraul Lupului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Apa Imputita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|