Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni

Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni | Unde este acest loc?

Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. O statuie a acestuia este amplasata la intrarea in sat...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Inainte de inserare Biserica fortificata din Petriceni (1) Biserica fortificata din Petriceni (2). * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica catolica Petriceni Sanzieni! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Petriceni, se afla la 0.29 km distanta.
Cazare

Cazare Petriceni (Sanzieni, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Petriceni, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 10.69 km distanta: Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos (12 poze).
14714768341100
14714768351101
14714768361102
14714768371103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Biserica catolica Petriceni - Sanzieni?
Parcul Arpad. Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. (geoascunzis)
Poarta secuiasca. Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Biserica romano-catolica din Poian. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. (geoobiectiv cu geocutie)
Izvorul Seregeto. Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars -, am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto, aflat aproape de confluenta Vaii Iadului cu paraul Turia, crezand - la dus - ca e vorba despre un chiosc amenajat pentru grataragii de duminica, dar afland - la intors - despre ce e vorba. Liceul pedagogic Bod Peter. Se afla pe strada Ady Endre numarul 20.
Zidul cu lacatele iubirii. Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii.
Cladirea primariei. Casa de cultura Vigado. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii.
Strada Mamica Mica. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Judecatoria. Muzeul de istorie a breslelor. Targu Secuiesc este denumit orasul curtilor, dar si orasul breslelor, oglindit si de expozitiile de baza ale muzeului.
Muzeul farmaceutic. La 8.5 km. Hotelul Mileniu. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului.
Parohia catolica Boldog Ozseb. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.

Biserica catolica Petriceni - Sanzieni in limba maghiara - magyarul: Katolikus templom Kézdikővár

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica catolica
  • Localizare pozitie pe harta Petriceni - Sanzieni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  • Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca...

Ai ajuns in Petriceni - Sanzieni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica catolica? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Biserica catolica
Biserica catolica
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660.
Ruinele castelului Tarnoczy
Ruinele castelului Tarnoczy
Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a sec.

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.