Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Pasul Carpinenii - Estelnic - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Pasul Carpinenii - Estelnic

Pasul Carpinenii - Estelnic | Unde este acest loc?

Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Indicatorul din Pasul Carpinenii Case ale catunului Carpinenii In centru, Padurea de 1000 de Ani aflata la izvorul Apei Line Vedere peste Mlastina de 1000 de Ani spre Pasul Carpinenii. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Carpinenii Estelnic! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Pasul Carpinenii - Estelnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Carpinenii, se afla la 1.91 km distanta.
Cazare

Cazare Carpinenii (Estelnic, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Carpinenii, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 12.85 km distanta: Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (16 poze).
14714752041100
14714752051101
14714752061102
14714752101103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pasul Carpinenii Estelnic?
Fagul uimitor. Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Judetul Covasna. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica romano-catolica. La 6.8 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. (geoobiectiv cu geocutie)
Apa Imputita. Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. (obiectiv turistic cu geocutie) Urma de picior a lui Hristos. La 8 km. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Valea paraului Periculos. Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren. (obiectiv interesant cu geocutie)
Poian. La 9.2 km. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Biserica romano-catolica din Poian. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. (geoobiectiv cu geocutie)
Buncarul cu stalactite. Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc.
Lemnia. Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Fantana Vestita. La 10.1 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.

Pasul Carpinenii Estelnic in limba maghiara - magyarul: Csángótelepi hágó Esztelnek

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Pasul Carpinenii
 • Localizare pozitie pe harta Estelnic
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Estelnic si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Carpinenii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Stogul de Piatra
  Stogul de Piatra
  Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
  Cetatea Ciuchian din Lutoasa
  Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 4.82 km
  GR0673 Cetatea Ciuchian din Lutoasa

  Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.