Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Pasul Carpinenii - Estelnic

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Pasul Carpinenii - Estelnic

Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Carpinenii - Estelnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Pasul Carpinenii - Estelnic:

Case ale catunului Carpinenii
Case ale catunului Carpinenii
In centru, Padurea de 1000 de Ani aflata la izvorul Apei Line
In centru, Padurea de 1000 de Ani aflata la izvorul Apei Line
Vedere peste Mlastina de 1000 de Ani spre Pasul Carpinenii
Vedere peste Mlastina de 1000 de Ani spre Pasul Carpinenii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Carpinenii Estelnic!

Vizitati Pasul Carpinenii - Estelnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Carpinenii, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,91 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pasul Carpinenii Estelnic?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 4,8 km
O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Cetatea Mereni la 4,9 km
Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.
Fagul uimitor Dealul Poienii la 6,6 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 6,8 km
Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra.
Apa Imputita Paraul Lupului la 7,6 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 8 km
Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia.
Valea paraului Periculos la 8,1 km
Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Poian la 9,2 km
Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc.
Biserica romano-catolica din Poian la 9,5 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la 9,5 km
Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc. Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Lemnia la 9,9 km
Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. La nord de localitate trece culmea principala a Carpatilor Orientali. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 10,2 km
Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660.
Cetatea Haiducilor Lemnia la 10,5 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 10,6 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Pe culmea acestui deal, strabatut de o poteca lata, se afla, lucrari genistice defensive, transee, cazemate, provenite, probabil din primul Razboi Mondial. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la 11,6 km
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.

Pasul Carpinenii Estelnic in limba maghiara - magyarul: Csángótelepi hágó Esztelnek

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Carpinenii
  • Localizare pozitie pe harta Estelnic
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Brasov Cutie mai mare. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • Pestera Huda lui Papara Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat, pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Piatra Corbului Transformare in POI. Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.
  • Pestera Sfantul Ioan Casian Locatie deosebita. Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. In curtea manastirii o tablita ne arata poteca care duce spre pestera.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Nu e vorba de alte jocuri. Scuze, aveam impresia, gresita dealtfel, ca se poate loga gasirea unui POI. Dupa ce am verificat mi-am dat seama ca defapt am primit punct dar numai pentru ascunzisurile gasite goale, facand postarea cu optiunea Am gasit doar locatia.
  • Stanca La Panda Piatra La Panda. Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. A fost un pic mai dificil, dar ne-am delectat cu fragi si hribi.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Nu era sa fie. Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua.

Ai ajuns in Estelnic si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Carpinenii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!