Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Statuia marelui povestitor Benedek Elek

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Statuia marelui povestitor Benedek Elek

Statuia marelui povestitor Benedek Elek..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Statuia marelui povestitor Benedek Elek - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Statuia marelui povestitor Benedek Elek:

Statuia de pe banca
Statuia de pe banca
Din spate
Din spate
Biserica reformata
Biserica reformata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Statuia marelui povestitor Benedek Elek!

>>> Vizitati Statuia marelui povestitor Benedek Elek si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Batanii Mici, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,03 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Batanii Mici: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Statuia marelui povestitor Benedek Elek?
(detalii dupa autentificare)
Cimitirul Zathureczky Baraolt la 6,6 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Inima fagului Ozunca-Bai la 7,2 km
Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Cimitirul din Bodvaj la 7,3 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 7,4 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720. Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 7,4 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 7,6 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 8 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Biserica reformata din Talisoara la 8,2 km
Eram intr-o excursie in valea Cormosului. Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV.
Izvorul Ozunca la 8,4 km
Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante.
Dealul Crucii la 8,6 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie.
Sub varful Murgo Pasul Hatod la 8,8 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt. Aici suntem in tara padurilor foioase.
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 9,1 km
Partea de jos a trunchiului copacului este crapata. Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Piatra Gaurita Talisoara la 9,4 km
In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus.
Cetatea Vapa la 11,2 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Casuta de pe muntele Cucu la 12,4 km
Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu.

Statuia marelui povestitor Benedek Elek in limba maghiara - magyarul: Benedek Elek nagy mesemondó szobra

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Statuia marelui povestitor Benedek Elek
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Cetatea Cisnadioara Super locatia. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Biserica Sfantul Ioan Botezatorul - Delnita La Delnita sunt multe de vazut!. In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
  • Biserica romano-catolica - Estelnic Primul ascunzis chiar ca a fost temporar. In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Cazemata de pe Dealul Bugeac Vara nu-i ca iarna. Am trecut Dunarea cu bacul, de la Galati la comuna IC Bratianu, unde am amenajat un geoascunzis. Am oprit prima data langa ramasitele podului si cazematele germane de langa Balta Salcuta.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Statuia marelui povestitor Benedek Elek? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!