Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Carpinis - Muntii Bodoc

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Fraza introductiva a prezentarii Varfului Carpinis trebuie inteleasa (esenta) astfel: Varful Carpinis este cel mai inalt al culmii principale Muntilor Bodoc. Cel mai inalt varf al Muntilor Bodoc, in ansamblul lor, este Ciomatul Mare - 1.301 m -, cel care domina Tinovul Mohos de langa Lacul Sf...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Carpinis - Muntii Bodoc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Salupa rapida Gura Portitei
Salupa rapida
De sus spre est rakoczi ghimes
De sus spre est
Capela Valea Buha - 2 buha faget
Capela Valea Buha - 2
Biserica schitului Ostrov Schitul Ostrov
Biserica schitului Ostrov

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Carpinis Muntii Bodoc!

Vizitati Varful Carpinis - Muntii Bodoc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Bixad, se afla la 5,92 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Bixad: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Carpinis Muntii Bodoc?
(detalii dupa autentificare)
Piatra Zimbrului - Ciuperca de piatra la la 1,9 km. Dupa ce am cautat fara succes geocutia ascunsa in cavitatea din Stanca Piatra Zimbrului, pe care am si inlocuit-o, am urcat pe varful propriu-zis. Am ajuns pe Varful Piatra Zimbrului in doua randuri.
Mofeta - Gradina Herko - Turia la la 2,1 km. Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko. Am ajuns in zona numita Gradina Herko.
Rezervatia Valea Iadului - Turia la la 2,2 km.
Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Baile Cisar - Baile Balvanyos la la 2,7 km. Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos.
Baile Balvanyos Izvorul Transilvania la la 3,3 km. Eram in drum spre valea paraului Iadului, dar am oprit la izvor, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Izvoare tamaduitoare Baile Balvanyos la la 3,4 km. Nu am folosit gps-ul pentru a gasi aceasta geocutie.
Mofeta Baile Balvanyos la la 3,5 km.
Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Cetatea Turia la la 3,6 km. Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare.
Baile Apor la la 3,6 km.
Cutia are o margine crapata.
Baia Hammas Paraul Jombor la la 3,7 km. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei.
Baile Mikes Paraul Jombor la la 3,8 km.
Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Altarul Sfanta Maria la la 4 km. Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la la 4 km. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare.
Grota sulfatara Turia la la 4,1 km.
La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Izvorul Seregeto Turia la la 4,5 km. Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars.
Dealul Merilor Micfalau la la 4,7 km.
De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre varful Burdei 1191 m.
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la la 6 km.
Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana.
Tura de lac Lacul Sfanta Ana la la 6 km.
Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana la la 6,2 km.
Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Capela Sfanta Ana la la 6,2 km. Am gasit cutia de la bisericuta, am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Intoarcerea din turul tarii (dupa cutii), dupa o noapte de groaza, in masina, la Balvanyos, alaturi de ursoaica si puii ei.
Tinovul Mohos la la 6,3 km.
Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la la 6,9 km.
Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Piatra Gaurita Bixad la la 7,4 km.
Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Cetatea Vapa la la 7,5 km.
Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Piatra Soimilor Bixad la la 7,5 km.

Varful Carpinis Muntii Bodoc in limba maghiara - magyarul: Kőmöge Torjai-hegység

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Carpinis
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Bodoc
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni: Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca. Nu prea am vazut mare lucru nici din aceasta biserica.
  • Turnul Negru Brasov: Am gasit cutia - Super privelistea de la turn. GPS-ul ne-a fost de mare ajutor.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Vegetatia cumplit de bogata care acopera totul.
  • Biserica reformata - Turia de Sus: S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Petersberg - Sanpetru: Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Primul meu geoascunzis - Am gasit cutia, a fost primul meu geocache.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Baile Cibre - Frumoasa: Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul. Am cercetat cu mult sarg locul cu pricina.
  • Troita cu palarie - Drumul Muntelui - Frumoasa: Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Era o geocutie mai speciala, fara cutie, doar un creion si un carnetel ambalat intr-o pungulita inchisa ermetic.
  • Pestera Huda lui Papara: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat, pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova: Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Cetatea Enisala: Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici.
  • Cetatea Deva: Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului.
  • Cindrel: Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel. Multumesc.
  • Cimitirul german de la Tisita: Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Viaductul Mina: De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente. Inclusiv pentru satisfactia cautarii si descoperirii, pentru a gasi geocutia.
  • Casa Rado - Targu Mures: Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa. Ajutat de o buna prietena, am reusit sa gasim cutiuta (de fapt ea a gasit-o).
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.
  • Cetatea Rabsonne: Rabsonné vs. Rabsoné - Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava: A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Am gasit-o in final - Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita.

Ai ajuns in Muntii Bodoc si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Carpinis? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.