Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Varful Carpinis - Muntii Bodoc - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Varful Carpinis - Muntii Bodoc

Varful Carpinis - Muntii Bodoc | Unde este acest loc?

Vf. Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1.241 m...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Borna de pe Vf. Carpinis Placuta pe borna de pe Vf. Carpinis Urcand spre Vf. Carpinis dinspre sud Pe Vf. Carpinis Cautatorul cu comoara. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Carpinis Muntii Bodoc! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Varful Carpinis - Muntii Bodoc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Bixad, se afla la 5.92 km distanta.
Cazare

Cazare Bixad (Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Bixad, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1.74 km distanta: Piatra Zimbrului (20 poze).
14714709141100
14714709261101
14714709271102
14714709281103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Carpinis Muntii Bodoc?
Mofeta. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
(obiectiv turistic cu geocutie) Baile Apor. Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa. Am gasit cutia - Instructiunile au fost de nota 10. (geoascunzis)
(obiectiv turistic cu geocutie) Baile Mikes. Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul. (geoobiectiv cu geocutie)
Altarul Sfanta Maria. Dupa ce s-a intunecat - Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. Cetatea Balvanyos. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Grota sulfatara Turia. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Izvorul Seregeto. Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars -, am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto, aflat aproape de confluenta Vaii Iadului cu paraul Turia, crezand - la dus - ca e vorba despre un chiosc amenajat pentru grataragii de duminica, dar afland - la intors - despre ce e vorba. Dealul Merilor. De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre vf.
Piatra ovala. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Tura de lac. Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes, pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere, respectiv varful Ciomatu Mare si ramasitele turnului de belvedere de langa tinovul Mohos, am incheiat ziua cu o traditionala tura de lac.

Varful Carpinis Muntii Bodoc in limba maghiara - magyarul: Kõmöge Torjai-hegység

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Carpinis
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Bodoc
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  • Geocutia si ursul - Da, asa am inceput...

Ai ajuns in Muntii Bodoc si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Carpinis? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Stanca Piatra Zimbrului
Stanca Piatra Zimbrului
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Vf.
Piatra Zimbrului
Piatra Zimbrului la 1.95 km
GR0087 Piatra Zimbrului Ciuperca de piatra

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.