Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Baile Jigodin

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Baile Jigodin

La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Baile Jigodin - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Baile Jigodin:

Strandul de la Jigodin
Strandul de la Jigodin
Proiect finantat prin Phare
Proiect finantat prin Phare
Realitatea din teren
Realitatea din teren

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Baile Jigodin!

Vizitati Baile Jigodin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jigodin-Bai, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jigodin-Bai: 12
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvorul Baile Jigodin

Izvorul Baile Jigodin la 830 m
Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
Coasta Pietroasa

Coasta Pietroasa la 1,3 km
Cimitirul vechi din Jigodin

Cimitirul vechi din Jigodin la 1,7 km
Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Borsaros Judetul Harghita

Borsaros Judetul Harghita la 1,9 km
Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie. Nu am gasit cutia.
Poduri din lemn - Jigodin

Poduri din lemn - Jigodin la 2 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod. Podul din lemn de peste Olt este mai interesant, fiind construit in intregime din lemn, iar structura rezista inca, si azi.
Piscul Cetatii Mici Jigodin Judetul Harghita

Piscul Cetatii Mici Jigodin Judetul Harghita la 2,1 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica catolica - Jigodin

Biserica catolica - Jigodin la 2,1 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Izvorul Andras Pista - Sancraieni

Izvorul Andras Pista - Sancraieni la 2,1 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Cetatea Harom - Baile Jigodin

Cetatea Harom - Baile Jigodin la 2,6 km
Am gasit geocutia. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cautam cetatea Harom.
Sancraieni

Sancraieni la 2,6 km
Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni

Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni la 3,1 km
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni

Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 3,3 km
Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Lacul Suta

Lacul Suta la 3,5 km
Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
Baile Miercurea Ciuc

Baile Miercurea Ciuc la 3,6 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici. Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin.
Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc

Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 3,7 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.

Baile Jigodin in limba maghiara - magyarul: Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Baile Jigodin
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Acest al doilea ascunzis, mai rezistent. Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.) Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Lemnia Nu sunt sigur. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e. Aceasta geocutie a fost gasita ultima data acum doi ani.
  • Lacul Suta La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Am intrat din soseaua cautata si gasita intr-un tarziu, spre lac, pe un drumeag ce ne-a dus mai departe de lac.
  • Varful Lepsa - Muntii Vrancei Varful Lepsa e sub el!. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. Multumim.
  • Turnul Olarilor - Sibiu Bine fixata. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Nu. Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Arboretumul din Simeria Frumos. Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult. Am petrecut 2 ore plimbindu-ne prin parc.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Baile Jigodin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!