Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Capela Salvator - Sumuleul Mic - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Capela Salvator - Sumuleul Mic

Capela Salvator - Sumuleul Mic | Unde este acest loc?

Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cea mare, cu hramul Schimbarea la Fata, in latina, Transfiguratio Salvatoris - de aici numele prescurtat al capelei, Salvator, este considerata ca fiind ridicata in a doua jumatate a sec. XV...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Capelele Salvator - 2 Capelele Salvator si Isus in Chinuri Capelele Salvator - 1 In spatele Capelei Salvator Capela Isus in Chinuri Isus in Chinuri - statuie din capela omonima Drumul crucii Cu bicicleta la capela. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capela Salvator Sumuleul Mic! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Capela Salvator - Sumuleul Mic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Pauleni-Ciuc, se afla la 1.94 km distanta.
Cazare

Cazare Pauleni-Ciuc (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Pauleni-Ciuc, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 7.65 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Capela Salvator Sumuleul Mic?
Conacul Lazar. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc. (geoobiectiv cu geocutie)
Ciotul plopului negru. In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m. (geoascunzis)
Lacul Suta. Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la ... inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. (geoascunzis)
Biserica Soimeni. Biserica se afla pe deal, inspre est. Geocutia ascunsa de mine - Deoarece am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii, dupa masa la ora 16, eram putin grabit. (obiectiv interesant cu geocutie)
Baile Arinul Rotund. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Fantana Fontana. In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Salcia. In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Monumentul Pictura Sangeroasa. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Jucatorii de hochei. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Teiul de 500 de ani din Leliceni. Traieste in memoria oamenilor ca fiind un copac singuratic, care a strajuit biserica. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Patinoarul Vakar Lajos. Cetatea Miko Miercurea Ciuc. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasului Miercurea Ciuc. Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am găsit geocutia, dar am făcut căteva poze frumoase.
[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Capela Salvator
  • Localizare pozitie pe harta Sumuleul Mic
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara...

Ai ajuns in Sumuleul Mic si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capela Salvator? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Baia Calugarilor
Baia Calugarilor
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale.
Basorelieful palpabil
Basorelieful palpabil
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.