Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cariera de travertin - Borsec - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cariera de travertin - Borsec

Cariera de travertin - Borsec | Unde este acest loc?

Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819. Aceasta roca fiind o excelenta piatra ornamentala, a fost folosita la decorarea fatadelor multor cladiri de interes public din Bucuresti, resp. Miercurea Ciuc, dar a fost trimisa si la export...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cariera de travertin Curtea carierei Inscriptia ajutatoare. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cariera de travertin Borsec! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cariera de travertin - Borsec si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Borsec, se afla la 0.52 km distanta.
Cazare

Cazare Borsec (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Borsec, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0.35 km distanta: Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec (12 poze). Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund.
1471471817980
14714718181101
14714718191102
1471471827983
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cariera de travertin Borsec?
Biserica ortodoxa noua din satul Recea. (punct de interes turistic cu geocutie) Paraul Dobreanului. Biserica ortodoxa veche din Recea Judetul Harghita. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau. (geoobiectiv cu geocutie)
Lavanda. La 14.3 km. Biserica de lemn. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. (geoobiectiv cu geocutie)
Casa cu ceas. (obiectiv turistic cu geocutie) Varful Vitos. La 17.2 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam: ramasesem pe un prevarf .
Strandul Urmanczy. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
Strandul Banffy. La 17.6 km. Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - După deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una, aici, la Strandul Banffy.
Cimitirul eroilor. Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei care si-a luat numele de la dealul sub care se afla - are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr.

Cariera de travertin Borsec in limba maghiara - magyarul: Mészkőbánya Borszék

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cariera de travertin
 • Localizare pozitie pe harta Borsec
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Borsec si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cariera de travertin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Baia Traditionala
  Baia Traditionala
  Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
  Grota Ursilor
  Grota Ursilor
  Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.