 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Terenul Morii - Jigodin - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Histria 20  8784  Inscriptia primului gasitor  Cascada de la cariera  Aripa vestica a cladirii  Comoara  Ciuperca  Iesirea din Cheile Vaii Stanei  Izvorul Ercesi Mohas  Reghin te iubesc  Prima ecluza  Monumentul eroilor din Delnita
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Terenul Morii Jigodin!
>>> Vizitati Terenul Morii - Jigodin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Jigodin-Bai, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,42 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jigodin-Bai: 12 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Izvorul Baile Jigodin la 240 m Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.  Coasta Pietroasa - Jigodin la 690 m Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.  Baile Jigodin la 800 m La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.  Poduri din lemn - Jigodin la 1,3 km In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod. Podul din lemn de peste Olt este mai interesant, fiind construit in intregime din lemn, iar structura rezista inca, si azi.  Biserica catolica - Jigodin la 1,6 km Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc. Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.  Baile Miercurea Ciuc la 2,8 km Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin. Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.  Parc sportiv si de agrement - Miercurea Ciuc la 2,9 km Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.  Lacul Suta la 3,2 km In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.  Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 3,3 km Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Terenul Morii Jigodin in limba maghiara - magyarul: Zsögödfürdői vár Malomföld
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Terenul Morii
- Localizare pozitie pe harta Jigodin
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Baile Homorod Ascunzis mult mai bun. Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
- Capela Sfantul Gellert Tengheler - Ditrau Ziduri pline cu cuiburi de pasari. La sfarsitul lui aprilie am trecut din nou peste Pasul Tengheler. De data asta am avut timp sa vizitez capela si de aproape, chiar daca aceasta era inchisa.
- Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
- Manastirea Turnu Geoascunzis gol de peste 3 ani. Cunosteam deja locatia. Deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
- Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
- Tinovul Mohos Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
- Izvorul Gorunul - Targu Mures Bulevardul Durilor. Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5. Parcul era plin cu oameni, care stateau linistiti pe banci.
Ai ajuns in Jigodin si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Terenul Morii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|