Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Troita de pe Dealul Monyasd - Ciucsangeorgiu - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Troita de pe Dealul Monyasd - Ciucsangeorgiu

Troita de pe Dealul Monyasd - Ciucsangeorgiu | Unde este acest loc?

Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod. Pe sub deal (versantul nordic) trece drumul comunal 123C, ce uneste comuna Ciucsangeorgiu si satul Hosasau...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Dealul Monyasd Troita. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Troita de pe Dealul Monyasd - Ciucsangeorgiu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Hosasau, se afla la 2 km distanta.
Cazare

Cazare Hosasau (Leliceni, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Hosasau, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 11.44 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu?
Ruinele castelului Xantusz. Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Biserica catolica fortificata. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit și istoric, și așa cum apare ea în catalogul monumentelor istorice din județul Harghita, biserica fortificată aparține satului Ciucsângiorgiu. (obiectiv interesant cu geocutie)
Ciucsangeorgiu. Capela a fost ridicata de episcopul Ardealului, Illyes Andras (1639-1712), nascut in Sangiorgiu, in amintirea unui episod din copilaria sa. (obiectiv interesant cu geocutie)
(obiectiv turistic cu geocutie) Cotormani. Cotormani, satul ascuns. (geoobiectiv cu geocutie)
Baile Adorjan. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Valea paraului Oroci. Pana la inceputul anilor 1700 a apartinut de Cioboteni, iar din punct de vedere bisericesc pana de curand de parohia Sfantul Pavel.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir, astfel incat a trebuit sa parchez masina langa drum, mai aproape de ascunzis :-) Pe ambele parti ale zidului imprejmuitor erau oameni, asa ca a trebuit sa astept putin. Poarta Ako. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri. Varful lui Alexandru. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Teiul de 500 de ani din Leliceni. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei. Baile Arinul Rotund. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Monumentul Pictura Sangeroasa. La 7 km. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Fagul cu o suta de brate. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.

Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu in limba maghiara - magyarul: Monyasd feje Menaságújfalu

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Ciucsangeorgiu
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Troita de pe Dealul Monyasd - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Ciucsangeorgiu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Troita de pe Dealul Monyasd? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Izvorul de apa minerala Elisabeta
  Izvorul de apa minerala Elisabeta
  Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
  Biserica romano-catolica
  Biserica romano-catolica
  Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.