Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc

Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc:

Vf. Ciomatul Mare
Vf. Ciomatul Mare
Pe Vf. Ciomatul Mare
Pe Vf. Ciomatul Mare
Varf impadurit fara priveliste
Varf impadurit fara priveliste
Inscriptia primului gasitor
Inscriptia primului gasitor
Refugiul daramat
Refugiul daramat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc!

Vizitati Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Baile Tusnad, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,58 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Baile Tusnad: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc?
(detalii dupa autentificare)
Tinovul Mohos la 810 m
Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac.
Tura de lac - Lacul Sfanta Ana la 1,4 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana la 1,4 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. Am gasit geocutia, impreuna cu un prieten, totul era umed dupa ploi recente. Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Oglinda lacului ce ocupa o suprafata de 22 ha se afla la 950 m altitudine si cuveta are o adancime maxima de 7 m.
Fortificatia de pe Varful Cetatii - Baile Tusnad la 1,4 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final a fost un succes.
Varful Cetatii I - Baile Tusnad la 1,8 km
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
Turnul Apor - Baile Tusnad la 2,3 km
Am facut o plimbare pana la turn impreuna cu tata, care m-a asteptat cu (multa) rabdare pana am scotocit eu dupa cutie. La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura.
Izvorul din santul Komlos - Baile Tusnad la 2,3 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.

Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie.
Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad la 2,3 km
La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Parcul Pompierilor - Baile Tusnad la 2,5 km
Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
Baia Saracilor - Baile Tusnad la 2,5 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Apa Rosie - Baile Tusnad la 2,6 km
Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit.
GK Hotel Szent Kristof la 2,6 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit aceasta geocutie. That is the reason it is placed in Baile Tusnad, very close to the main road, in a safe place.
Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad la 2,6 km
Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit. Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad.
Lacul Ciucas - Baile Tusnad la 2,7 km
Astazi langa lacul Ciucas gasim restaurantul Stanca Soimilor, care dispune pe langa restaurant si de o terasa amenajata intr-un cadru natural si un octogon intr-un cadru deosebit, in mijlocul lacului. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Cu lanterna am gasit geocutia. Lacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt.

Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc in limba maghiara - magyarul: Nagy Csomád-csúcs

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Ciomatu Mare
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Bodoc
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • La Lanturi - Muntii Ciucas De vreme rea. Poate multi ar zice ca e un moft. Mai bine sa te intrebi asa, decat sa patesti ceva rau.
  • Biserica Neagra Brasov Marele eveniment. Am gasit in jur de 10 cutii, in cele 3 zile. Am fost inebuniti, mai ales ca noi suntem incepatori.
  • Planul inclinat Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Panorama Ciucului Panorama Ciucului. Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Cetatea Rabsonne Rabsonné vs. Rabsoné. Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe Orarul muzeului la sfarsit de saptamana. Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.

Ai ajuns in Muntii Bodoc si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Ciomatu Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!