Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascadele Pietrele

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascadele Pietrele - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Odihna La Sipote
Odihna
Cascada cu tavan cascada cariera Velnita
Cascada cu tavan
7457 santimbru bai pucioasa piatra ochi
7457
Frunze plutand pe suprafata apei Soskutfurdo Baile Fantana Sarata
Frunze plutand pe suprafata apei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascadele Pietrele!

Vizitati Cascadele Pietrele si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Nucsoara, se afla la 9,36 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Nucsoara: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Custura Muntii Retezat Varful Bucura Doi Muntii Retezat
Lacul Mandra Muntii ParangLacul Mandra Muntii Parang
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Dealul Colt si Dealul Zanoaga
Fagul urias Crovul Medved Muntii MehedintiFagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Parangul MareParangul Mare
Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie.
Deasupra ponorului Fundatura PonoruluiDeasupra ponorului Fundatura Ponorului
Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Lacul Campu lui Neag
Ciucevele CerneiCiucevele Cernei
Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Varful Zlata Muntii Retezat Cornetul Pocruiei
Varful Mare Muntii Retezat Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales.
Pietrele Cohului Pietroasa
Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Lacul Verde Muntii ParangLacul Verde Muntii Parang
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Cheile ButiiCheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Taul Teliucului Teliucu Inferior
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Masa tacerii Manastirea Lainici Lacul Pietrele - Muntii Retezat
Cheile Teregovei Armenis
Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Falx Dacica De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Lacul Rades Muntii Retezat
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos
Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Castrul roman de la Chitid
Ruinele fostei scoli din Merisor
A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Pasul Groapa Seaca
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Varful Parangul Mic Muntii Parang Microbuzul din Pades Muntii Poiana Rusca Varful Gemanarea Muntii Parang Maru
Varful Lolaia Nord - Muntii Retezat
Taul Custura Mica Muntii Retezat
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Lacul Valea de Pesti Lacul Sadu Gornacel Varful Gales - Muntii Retezat Poiana Pelegii Muntii Retezat Lacul Bucurelul Muntii Retezat
Cetatea Malaiesti Salasu de SusCetatea Malaiesti Salasu de Sus
Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Stanca Florian Tomesti Varful Lacului Muntii Retezat Bordul Tomii Muntii Retezat Saua Tucila Muntii Godeanu Varful Oslea Romaneasca Muntii Godeanu
Lacul Gales - Muntii Retezat
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Castrul Roman Tibiscum
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Varful Valea Rea Muntii Retezat Varful Godeanu Muntii Godeanu Lacul Spurcat Varful Scarita Muntii Godeanu Pietrele Scorilo
Cetatea feudala Salasu de SusCetatea feudala Salasu de Sus
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Lacul Slaveiu Muntii Retezat Casa Pietrelor Ohaba-Sibisel Gura Bucurei Muntii Retezat La Politi Valea Gauri Cetatea Costesti Saua Plaiului Mic Muntii Retezat Lacul Chincis Cincis-Cerna Saua Tecanu Muntii Parang
Podul lui DumnezeuPodul lui Dumnezeu
Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Varful Lolaia Sud - Muntii Retezat
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascadele Pietrele
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • DinoParc - Rasnov: Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra: Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Azi, un prieten a venit sa sadeasca niste flori in cimitirul satului, astfel incat am folosit ocazia, sa vin cu el si sa urc pana la cruce.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Dupa ani si ani - Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Cascada Putnei: Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. :o) In drum spre Cheile Tisitei, unde ne propusesem sa plasam prima noastra cutie, ne-am oprit si la Cascada Putnei, pe care o vizitasem de mai multe ori in trecut, fara sa stiu de existenta jocurilor cu GPS.
  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Izvorul Ozsvath: Atentie la urcus mai degraba - Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Lacul Rosu: Am urmat indicatiile de traseu - In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Cutia era bine ambalata, dar cu ceva condens.
  • Varful Papusa: Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Asa ca am tinut cont de sugestia de a amenaja un nou ascunzis.
  • Bucin: O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Se pare ca copacul care ascundea geocutia a fost daramata de un fulger, fiind necesara amplasarea unei noi geocutii.
  • Cetatea Fergettyu - Aninoasa: Cetatea Vartej - Am fost primul gasitor a geocutiei. Chiar daca din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma.
  • Manastirea Piatra Scrisa: Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Pornind din vale - Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • Sibiu: Cine are mana mare - Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Cetatea Colt: Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. In jurul geocutiei a crescut o padure de urzici inalte de peste un metru.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Dimineata pe racoare - Dimineata pe racoare, mergand spre scoala, am urcat tretele Rakoczi. Prin nu stiu ce minune imi aduc aminte ca undeva de-a lungul scarilor este o cutiuta magnetica.
  • Biserica catolica - Armaseni: Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica). Si care, foarte amabil, ne-a deschis toate usile, astfel ca am putut vedea si interiorul.
  • Orasul de Floci: :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Biserica Neagra Brasov: Spor la cautat - Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Ciuperca de piatra - Nemira Mica: Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Danes: Gasita - Gasita.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Drumul Golgotei - Radna: Cutia Golgotei - Am gasit geocutia.
  • Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei: Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Lunca de Sus: Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Am gasit si geocutia.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad: Turnul se afla in renovare - Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii: Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascadele Pietrele? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.