Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Izvorul Cosustei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvorul Cosustei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Zid de caramida Ferma vulpi Targu Mures
Zid de caramida
Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara
Huda lui Papara
Punctul de belvedere vestic - 2 Scaunul Domnului Calimani
Punctul de belvedere vestic - 2
Turnul Spart Boita
Turnul Spart Boita
Intrarea in Odaia de Piatra Odaia Piatra Macesu
Intrarea in Odaia de Piatra
Capul Fantanii Puturoase Baile Rupea Capul Fantanii Puturoase Fantana Puturoasa
Capul Fantanii Puturoase
Sfinxul Pisica - 5 Sfinxul Pisica Bucegi
Sfinxul Pisica - 5
Galateni Galateni
Galateni
Apus de soare cimitirul vechi Jigodin
Apus de soare
Cosul Hilii Cosul Hilii via ferrata Cheile Turzii
Cosul Hilii
Incaperea interioara Pestera Sfantul Ioan Casian
Incaperea interioara
Nou 2 Nou Neudorf
Nou 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Cosustei!

>>> Vizitati Izvorul Cosustei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Gornenti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,6 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul Cosustei?
(detalii dupa autentificare)
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 9,5 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Cetatea Mehadia la 14,1 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Cascadele Ramnuta Mare la 15 km
Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple.
Gara Baile Herculane la 15,6 km
A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara.
Campurile de lapiezuri la 17,4 km
La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 17,9 km
Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Ciucevele Cernei la 18,5 km
Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 21 km
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvorul Cosustei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Fetei - Olteni O cetate interesanta. Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava noaptea. In drum spre Paltinis, noaptea. Dupa o plimbare usoara, un ascunzis usor de gasit.
  • GR2645 - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata Dupa exact o luna. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Cascadele Ramnuta Mare Pur si simplu nu l-am dibuit. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • La stanci - Paraul Boghii Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Cosustei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!