Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pavilioane Time Box - Calugareni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Pavilioane Time Box - Calugareni

Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pavilioane Time Box - Calugareni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Pavilioane Time Box - Calugareni:

Cele doua pavilioane Time Box
Cele doua pavilioane Time Box
A se privi din interior
A se privi din interior
Toaleta
Toaleta

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pavilioane Time Box Calugareni!

>>> Vizitati Pavilioane Time Box - Calugareni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Calugareni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,6 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calugareni: 6
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica catolica Calugareni

Biserica catolica Calugareni la 560 m
Am admirat cladirea bisericii catolice din Calugareni doar din exterior.
Punctul de belvedere Busola - Calugareni

Punctul de belvedere Busola - Calugareni la 670 m
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului. Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Lalele si lavanda Marculeni la 3,2 km
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Movilele asezate in ordine Magherani

Movilele asezate in ordine Magherani la 6,2 km
Aceste movile spectaculoase sunt asezate in ordine, aproximativ in forma de L. Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Eremitu

Eremitu la 6,3 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Piatra Ves Muntele Becheci

Piatra Ves Muntele Becheci la 7,2 km
Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani

Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 7,4 km
Cismeaua de langa parcare a fost fortificata cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Mocanita Sovata Campu Cetatii

Mocanita Sovata Campu Cetatii la 8,2 km
Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 8,4 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii

Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 8,7 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Biserica reformata Torba

Biserica reformata Torba la 9 km
Dar satul a avut o biserica mai veche, deoarece lacasul de cult are vase liturgice din 1713, 1760, respectiv 1770. Biserica reformata de azi din Torba a fost construita in anul 1838.
Muzeul din Sura Torba

Muzeul din Sura Torba la 9,1 km
Acesta prezinta creatiile regiunilor secuiesti, sasesti si romanesti din Transilvania, precum si obiecte de uz salvate, intr-o serie de sali de expozitie care se completeaza reciproc. Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa.
Cetatea Vityal

Cetatea Vityal la 9,1 km
Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Caluseri

Caluseri la 10,5 km
Nu a trebuit sa caut mult geocutia.
Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului

Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 10,6 km
A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna. Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14.

Pavilioane Time Box Calugareni in limba maghiara - magyarul: Idődoboz pavilonok Mikháza

Atractii inedite - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pavilioane Time Box
  • Localizare pozitie pe harta Calugareni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul Cuejdel - II Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara. Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).
  • Biserica Neagra Brasov Loc interesant. Foarte interesant locul in care este ascuns. Si cutia, de asemenea.
  • Baia Saracilor - Baile Tusnad Ruinele statiunii. Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor. Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Raspuns. Am gasit 10 cutiute in oras. Nu stiu cate sunt in total.
  • Muntele de sare - Praid Poteca educativa Muntele de sare Praid. Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid. Traseul educational prezinta locuri interesante, formatiuni din sare si bai cu namol sarat.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko Unde dai si unde crapa. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Turnul se afla in renovare. Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.

Ai ajuns in Calugareni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pavilioane Time Box? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 9 zile!