Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pavilioane Time Box - Calugareni

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Servesc ca si expozitie, si prezinta ruinele romane de la Calugareni, respectiv castrul si baile romane. Prezinta informatii legate de sapaturile arheologice, dar si aspecte despre viata cotidiana romana. Pe masura avansarii cercetarilor arheologice de la Calugareni s-a ivit necesitatea prezentarii rezultatelor obtinute publicului larg...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pavilioane Time Box - Calugareni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Padureni vazut de pe versantul drept al vaii Padureni lac padureni
Lacul Padureni vazut de pe versantul drept al vaii Padureni
7696 Dealul Dracoaia
7696
Capela actuala - interior (2) muntele frumos capela
Capela actuala - interior (2)
Zidul bisericii fortificate Carta
Zidul bisericii fortificate

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pavilioane Time Box Calugareni!

Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016. Vizitati Pavilioane Time Box - Calugareni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Calugareni, se afla la 0,6 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calugareni: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pavilioane Time Box Calugareni?
(detalii dupa autentificare)
Cea mai veche poarta secuiasca - Calugareni la la 550 m.
Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Biserica catolica Calugareni la la 560 m. Am admirat cladirea bisericii catolice din Calugareni doar din exterior.
Punctul de belvedere Busola - Calugareni la la 670 m.
Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Casa Cripta Dracula - Damieni la la 880 m.
Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
Lalele si lavanda Marculeni la la 3,2 km.
Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Eremitu la la 6,3 km.
Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Piatra Ves Muntele Becheci la la 7,2 km.
Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Izvorul parcarii Magherani la la 7,4 km.
Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Mocanita Sovata Campu Cetatii la la 8,2 km.
Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la la 8,4 km.
Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la la 8,7 km.
Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Cetatea Vityal la la 9,1 km.
Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Caluseri la la 10,5 km. Nu a trebuit sa caut mult geocutia. Padureni la la 12,7 km.
Dealul Cetatii Campul Cetatii la la 13,1 km. Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia. Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Lacul cu arini la la 13,3 km.
Izvorul Ozsvath la la 13,4 km. Se urca pe cararea de langa izvor. 1.
Cariera de nisip Paraul de Jos la la 13,8 km.
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Sacareni la la 14 km. Biserica reformata din Sacareni este chiar langa drum, astfel incat acest ascunzis este unul de tipul Parcheaza masina si gaseste geocutia. Poiana cu narcise Gurghiu la la 14,3 km.
Padurea Mociar la la 14,5 km. M-am apropiat de ascunzis dinspre Beica de Sus. Era o excursie foarte interesanta noaptea. Clopotnita si biserica reformata Sansimion la la 14,9 km. Piatra Orsovei Ibanesti-Padure la la 15,1 km.
Gara Mica Sovata la la 15,1 km.
Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
Cavitatile de langa Sansimion la la 15,6 km.
Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
Izvorul Nadas Sovata la la 15,8 km.
Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Lacul Mierlei Sovata la la 16 km.
Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.

Pavilioane Time Box Calugareni in limba maghiara - magyarul: Idődoboz pavilonok Mikháza

Atractii inedite - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pavilioane Time Box
  • Localizare pozitie pe harta Calugareni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu: Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Era liniste, asa ca am gasit usor ascunzisul.
  • La deget - Stogul de piatra: Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Ciucevele Cernei: Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Trebuie sa precizam ca rezervatia, ce face parte din Parcul national Domogled-Valea Cernei, se intinde pe o suprafata vasta (zice-se, cca 1.
  • Turnul Olarilor - Sibiu: Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Doua obiective imbinate - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.
  • Cetatea Malaiesti - Salasu de Sus: Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit. Din pacate insa nu am gasit geocutia, doar (presupusul) ascunzis gol.
  • Pasul Ferto: Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
  • Buila-Vanturarita: Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional. A trebuit, e drept, sa depunem putin efort pentru a o gasi.
  • Izvorul Recea: Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea: Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Concretiuni de Feleac: Am gasit-o! - Este prima noastra comoara gasita. Am urmat exact traseul din descriere si totul a mers bine.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Capac crapat - Am gasit cutia dumunica, este intr-o stare buna capacul fiind putin crapat, am inpachetat-o bine intr-o punga pentru a nu patrunde apa.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Varful Piatra Mare: Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Cetatea Rupea: Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Stanca Domnul Lomasel: Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
  • Poarta Schei: Poarta Schei - Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Cascadele Ramnuta Mare: Pur si simplu nu l-am dibuit - GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Trei Caldari: Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis. Nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: La mare altitudine - Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am parcurs un frumos traseu.
  • Mestecanisul Reci: Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Biserica Reformata Mica - Targu Mures: Quick find - Cutiuta e bine ascunsa dar totusi poate fi gasita foarte usor. Am gasit-o exact dupa ce am gasit o alta cutie, aflata la mica distanta de aceasta.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.

Ai ajuns in Calugareni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pavilioane Time Box? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.