 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Lacul Izvorul Muntelui.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Izvorul Muntelui - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Poza de grup  File de jurnal - 4  Barca cu graffiti  Stema  Dinspre drum  Fantana arteziana cu apa minerala  La coltul strazii  Caprioara 2  Parau prin noroi  Biserica veche  Priveliste ca din avion  Stanca Serbesti
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Izvorul Muntelui!
>>> Vizitati Lacul Izvorul Muntelui si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Dodeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,24 km distanta. Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare) Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 9,7 km Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.  Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 10,4 km Foarte bine. Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.  Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 11,7 km Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.  Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 11,9 km Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.  Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 12,3 km Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.  Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 12,6 km Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.  GR0142 A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Se inalta cu mai mult de 70 m deasupra platoului.
 Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 12,9 km Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn. Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.  La Morminte Masivul Ceahlau la 12,9 km In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti. Textul de pe placuta comemorativa: In memoria ostasilor ce s-au jertfit pentru apararea patriei in cel de al doilea razboi mondial, 1944, in locul Curmatura de pe Muntele Ceahlau.  GR0334 Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m. Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
 Manastirea Ceahlau la 13 km Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in cursul anilor 1992-1993, si a fost sfintita de catre mitropolitul Daniel.  Lacul Cuiejdel I la 13,3 km Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Valori naturale - Judetul Neamt * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Lacul Izvorul Muntelui
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Cetatea antica Dinogetia - Garvan Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice. De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
- Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Fotografii de nota 10. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Apropo de fotografiile postate, sunt absolut exceptionale, mai ales din punct de vedere documentar.
- Biserica fortificata - Viscri Pe o poteca pitoreasca. Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat. In apropierea iesirii din nord-vest a localitatii a fost amenajata o parcare.
- Biserica catolica - Imeni Biserica renovata si ascunzisul indepartat. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
- Varful Nemira Mica Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei. Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Asta neinsemnand ca satisfactia gasirii ei este diminuata in vreun fel.
- Palatul Culturii - Targu Mures Cu spatele la ascunzis. Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep. Zona era plin cu lume, dar daca stai cu spatele la ascunzis, poti scoate si repune cutiuta fara sa fi observat.
- Palatul Cantacuzino Propunere pentru o noua tura in zona. Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Izvorul Muntelui? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|