 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |

Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Biserica reformata - Zalau - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Biserica reformata - Zalau: Turnul bisericii  Copacul cu doua picioare  Spatele bisericii  Fatada sudica a bisericii  Turnul bisericii din lateral  In memoriam 1848-49
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica reformata Zalau!
>>> Vizitati Biserica reformata - Zalau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Zalau, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,08 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Zalau: 65 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Biserica de lemn Ciumarna la 8,4 km Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.  Gradina Zmeilor la 18,8 km Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia. Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Biserica reformata din Zimbor la 25,2 km Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330. Plop negru Ciocmani la 26,5 km Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international. Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes.  Cetatea Almasului la 28 km Am gasit aceasta geocutie. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie. La Plese Dancu la 32,5 km La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.  GR0498 Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Laguna Verde Aghiresu la 35,5 km Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.  GR0430 Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.
Canionul cu trei vai Rus la 41,1 km Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata. Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 43,8 km Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau. Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.  Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 47,1 km In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. Biserica reformata Zalau in limba maghiara - magyarul: Református templom Zilah
Obiective cultural-istorice - Judetul Salaj * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Biserica reformata
- Localizare pozitie pe harta Zalau
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Salaj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. Eu pur si simplu am pornit de la biserica catolica.
- Baile Cibre - Frumoasa Poza cu ascunzisul vechi. Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. In martie am ascuns o geocutie noua, in locul celei disparute.
- Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului De doua ori pe Piatra Secuilor. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.
- Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
- GR0676 - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.
- Poian Stanci si dealuri verzi. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
- Lacul de acumulare Sub Cetate Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.
Ai ajuns in Zalau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica reformata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|