Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Monumentul cepei - Pericei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Monumentul cepei - Pericei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Monumentul cepei - Pericei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Zimbri 2 Valea Zimbrilor
Zimbri 2
Dinspre sud-est Comana de Sus poarta piatra tatarilor
Dinspre sud-est
Poteca educativa Corund Dealul Melcului
Poteca educativa
Privire de pe versant Harsova stanca Mosul Baba
Privire de pe versant
Istoria
Istoria
Terasa Sighisoara ruine biserica parohiala
Terasa
Vama Verde Telega Vama Verde lac sarat bai sarate
Vama Verde
Cascada Valea Spumoasa Cascada Valea Spumoasa Bucegi Busteni
Cascada Valea Spumoasa
3417 Slimnic Stolzenburg cetate
3417
Spre Tabia Veche tabia veche revarsarea isaccea
Spre Tabia Veche
Poarta Zmeilor Bedeleu Poarta Zmeilor
Poarta Zmeilor
Copacul IC Bratianu
Copacul

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Monumentul cepei Pericei!

>>> Vizitati Monumentul cepei - Pericei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Pericei, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,66 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pericei: 11
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Monumentul cepei Pericei?
(detalii dupa autentificare)
Biserica catolica Zalau la 15,6 km
Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Cladirea Transilvania Zalau la 15,7 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Biserica reformata Zalau la 15,7 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Biserica de lemn Ciumarna la 23,5 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 28,9 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau. Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.
Biserica de lemn din Bucea la 33,2 km
Am gasit cutiuta in drum spre Cluj.
Gradina Zmeilor la 33,7 km
Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor.
Cuta Socond la 36,7 km
Comuna Socond, satul Cuta. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.
Biserica romano-catolica Abram la 37,8 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 38,5 km
In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Cetatea Almasului la 38,8 km
Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am gasit aceasta geocutie.
Plop negru Ciocmani la 38,9 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Biserica reformata din Zimbor la 39,3 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Biserica de lemn din Zimbor la 39,5 km
Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
La Plese Dancu la 44,7 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Obiective cultural-istorice - Judetul Salaj
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Monumentul cepei
  • Localizare pozitie pe harta Pericei
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Salaj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Crucea dr Iacomi - Muntele Cernegura Crucea Dr Iacomi. Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. Am mutat-o la baza aceluiasi copac, la 30 cm distanta de locul original, intre radacini, la loc uscat, lasand-o usor intredeschisa si pe verticala pentru a se scurge apa si usca in timp.
  • Cascada Paraului Saritor Unde-s doi. Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Cheile Dobrogei Bijuteria Dobrogei. Am facut o tura relaxanta in chei. Nu a fost nici un turist, popandaii au dominat toata zona.
  • Stejarul din Valea Cozluk - Muntii Macinului O minunatie de stejar. Desi nu am gasit geocutia, este o minunatie de copac pe care te bucuri ca l-ai gasit. Il admiri si te bucuri de umbra coroanei lui.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Acces usor. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Cutia in stare foarte buna.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj In drum spre serviciu. Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • Stanca Domnul Lomasel Jos palaria, Domnule Lomasel!. Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.

Ai ajuns in Pericei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Monumentul cepei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!