Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Hosman

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Hosman

Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu. Apartine de comuna Nocrich.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Hosman - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Hosman (in total 11 poze):

Spre biserica din Hosman 2
Spre biserica din Hosman 2
Intrare
Intrare
Turn cu ceas
Turn cu ceas
Zidurile fortificatiei
Zidurile fortificatiei
Turnul portii
Turnul portii
Fortificatie
Fortificatie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Hosman!

>>> Vizitati Hosman si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Hosman, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,3 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Hosman: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Marpod

Marpod la 6,8 km
Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Vurpar

Vurpar la 9,4 km
Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
Palatul Brukenthal Avrig la 11,8 km
In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari.
Manastirea Cisterciana Carta la 11,9 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Daia

Daia la 12,1 km
Am gasit cutiuta in copac.
Casolt

Casolt la 12,9 km
Am gasit cutiuta in geam. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 13,4 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Biserica fortificata Bradu

GR2704
Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633.
Chirpar

Chirpar la 14,9 km
Am gasit cutiuta.
Castelul de lut Valea Zanelor

GR2915
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Canionul Mihaileni

Canionul Mihaileni la 17,5 km
Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion.
Turnul Falkenhayn

Turnul Falkenhayn la 18,1 km
Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 18,8 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala. Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 19,6 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Moardas

Moardas la 20,5 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.

Hosman in limba maghiara - magyarul: Holcmány

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Hosman
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Podul vechi de piatra Sancraiu O adevarata bijuterie ascunsa. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Varful Mare - Muntii Retezat Pe Varful Mare. Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • GR2750 - Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Nerecomandat pe ploaie.
  • GR2816 - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Popasul cu priveliste - Izvoru Muresului Destinatia locul de odihna. De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Dealul Ciocas - Ariusd Cutie noua pe Dealul Ciocas. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Pe dealul Ciocas am gasit doar ascunzisul gol.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana Cu ursul nu-i de joaca. Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Hosman? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!