Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Turnul Olarilor - Sibiu - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Turnul Olarilor - Sibiu

Turnul Olarilor - Sibiu | Unde este acest loc?

Zidul de pe strada Cetatii din Sibiu isi pastreaza aspectul din a doua jumatate a secolului XV, cand a fost refacut din caramida, prevazut cu drumul de straja. Strada Cetatii este flancata de trei turnuri de aparare care apartin celei de-a treia centuri de fortificatii. Acestea poarta numele breslelor raspunzatoare cu constructia, intretinerea, apararea si repararea lor: Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor şi Turnul Archebuzierilor...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Turnul Olarilor. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turnul Olarilor Sibiu! In prezent avem in total 12249 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Turnul Olarilor - Sibiu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Szeben, se afla la 0.09 km distanta.
Cazare

Cazare Szeben (Sibiu, Sibiu)


Vezi oferte de cazare langa Szeben, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 29.8 km distanta: Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti (30 poze).
14714788921100
14714788951961
14714788981102
14714789001103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Turnul Olarilor Sibiu?
Gradina zoologica Sibiu. (obiectiv turistic cu geocutie) Cisnadie. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura, intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu. (geoascunzis)
Lac Tocile. Daia. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica din Grossau. Biserica este monument istoric si are hramul Sf. Gasita - Am gasit cutiuta.
Casolt. La 9.9 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam. (geoascunzis)
Biserica evanghelica. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Cetatea Cisnadioara. Geocutia Cetatea Cisnadioara - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. Nou. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Brancoveanu. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Lacul Verde Judetul Sibiu. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Lacul Randunica. Ioan de la Ocna Sibiului.
Lacul Austel Ocna Sibiului. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Lacul Gura Minei. La 11.1 km.

Turnul Olarilor Sibiu in limba maghiara - magyarul: Fazekasok tornya Nagyszeben

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Sibiu
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Turnul Olarilor - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic...
 • Gasita - I found the small box, right like in the description...
 • Gasita - Am gasit cutiuta...

Ai ajuns in Sibiu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turnul Olarilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Biserica catolica Sibiu
Biserica catolica Sibiu
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu.
Johanniskirche
Johanniskirche
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu.

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.