Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Valea Arpasului Mina

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Arpasului Mina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Centrul scolar de educatie incluziva Apalina Reghin castelul Huszar castel ruine
Centrul scolar de educatie incluziva
Scoala Padurii Vizuina Vulpii Sugas Bai
Scoala Padurii Vizuina Vulpii
4421 Stanca Mesei
4421
Blurp buzau vulcanii noroiosi
Blurp

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Arpasului Mina!

Vizitati Valea Arpasului Mina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Victoria, se afla la 7,17 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
La Zaplaz Muntii Piatra Craiului
Lacul Matelor Ocna Sibiului
Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Biserica fortificata Axente Sever
CibinburgCibinburg
Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Saua Corbului
Manastirea TurnuManastirea Turnu
Cunosteam deja locatia. Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Cetatea Slimnic Varful Sbirii
Castrul ArutelaCastrul Arutela
Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus
Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Podul Calugarita
Cetatea OratiaCetatea Oratia
De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Belvedere cu cruce Bran Varful Mosu Muntii Fagaras Varful Urlea Muntii Fagaras
Lacul Randunica
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Poarta de piatra Comana de SusPoarta de piatra Comana de Sus
In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului
Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig
Spintecatura Moldoveanului Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I.
Parcul Petofi Sandor SibiuParcul Petofi Sandor Sibiu
Am gasit cutia ascunsa in zid.
Cetatea CisnadioaraCetatea Cisnadioara
Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
Melcii Doabrei Cariera de marmura Porumbacu
Hornul Nisipos Muntii Piatra CraiuluiHornul Nisipos Muntii Piatra Craiului
In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Fereastra Mare a Sambetei Muntii Fagaras Curmatura Balei
Johanniskirche SibiuJohanniskirche Sibiu
Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Valea Urlea Muntii Fagaras Lacul Cristian
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de SusPeretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus
Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Fereastra Mica a Sambetei Muntii Fagaras
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Lacul Cerbureni
Lespezi StarLespezi Star
Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Cred ca sunteti primi. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Saua Crapaturii Piatra CraiuluiSaua Crapaturii Piatra Craiului
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Manastirea Curtea de Arges
Calcarele cretacice de la CisnadioaraCalcarele cretacice de la Cisnadioara
Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Izvoarele Gradistei
Valea Viilor Am gasit cutia.
Piatra cu belvedere Magura CodleiPiatra cu belvedere Magura Codlei
Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
DaiaDaia
Am gasit cutiuta in copac.
Cheia Cheii
Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Forest Cinema Porumbacu de Sus
Valea Comorilor Parau
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Lacul Halmeag Cascada Balea Mesendorf
Varful Oncesti Muntii CindrelVarful Oncesti Muntii Cindrel
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului
Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Saua Laitel
AgnitaAgnita
Frumoasa biserica.
Varful Vladusca
Lacul Bradisor
Sura cu fereastra Holbav
Atractia turistica este de fapt o sura de lemn, construita de un localnic, in peretele careia a fost lasata o deschizatura in forma de fereastra, oferind o priveliste mai deosebita spre muntii Bucegi si Piatra Craiului.
Crucea Eroilor Piatra MicaCrucea Eroilor Piatra Mica
Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Biserica catolica Sibiu
Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Varful La Om Muntii Piatra CraiuluiVarful La Om Muntii Piatra Craiului
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Turnul Zincarilor
Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Valori naturale - Judetul Sibiu
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Arpasului Mina
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Muntele Mic - Frumoasa: O noua cutie intr-un loc nou - Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Am gasit stashnotes, cutia, o lumanare alba si resturile a 2 pungi de plastic, cu care am impachetat ramasitele gasite.
  • Stancile Turnuri: Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Crit: Se pare ca nu am avut noroc - Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Lacul Poiana Uzului: Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Cand l-am ales pe cel care, vad, rezista, totusi, eram cam pe graba.
  • Cetatea Heret - Malnas: O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Am lasat-o ultima - La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Faza cu Becks e foarte tare.
  • Monumentul celor doi Bolyai: Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie. Din fericire, mi-am adus aminte si care era indiciul acestei cutii.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Concretiuni de Feleac: Excursie in zona - Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
  • Pestera Huda lui Papara: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat, pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Izvorul Gorunul - Targu Mures: Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5. Parcul era plin cu oameni, care stateau linistiti pe banci.
  • Canionul Dofteana: Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Poti sa gasesti de toate inauntru.
  • Varful Omu - Muntii Bucegi: Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf. Fotografia cabanei da un indiciu important in localizarea ascunzisului.
  • Cetatea Vityal: Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane). Am gasit punguta cu medalioane, 2foi laminate cu regulament de joc, agenda, pix.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Statuia Arcasul - Targu Mures: Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
  • Capul Fagului: Intre cer si pamant, totusi, cerul! - Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta. Beneficiind de confirmarea unei batrane, ca ajungem pe acolo la Hosasau.
  • Schitul Ostrov: Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. La acest schit a fost retrasa doamna despina/monahia platonida dupa moartea sotului sau, neagoe basarab.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Drumul Crucii - Dracoaia: Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Intre timp padurea de pini a fost afectata de capriciile meteo, doboraturile de arbori afectand cararea tematica.
  • Parcul Natural Dumbrava Sibiului: Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea. Dupa o plimbare usoara, un ascunzis usor de gasit.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare: Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
  • Tampa: Frumoasa locatie - Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare: Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Dealul Dracoaia: Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • Cladirea Furnica - Targu Mures: Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. O masina a politiei locale, cu doua persoane inauntru, era parcata chiar vizavi de cladire, in parcarea bancii.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Arpasului Mina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.