Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Arcada - Cheile Tisitei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Arcada - Cheile Tisitei

Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite. Sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Arcada - Cheile Tisitei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Arcada - Cheile Tisitei:

Arcada vazuta venind dinspre Lepsa
Arcada vazuta venind dinspre Lepsa
Detaliu cu urmele de plasarea dinamitei?
Detaliu cu urmele de plasarea dinamitei?

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Arcada Cheile Tisitei!

>>> Vizitati Arcada - Cheile Tisitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lepsa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,01 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Judetul Vrancea

Tunelul Mare din Cheile Tisitei Judetul Vrancea la 0 m
Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei.
Cascada Putnei

Cascada Putnei la 4,3 km
Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil.
Cheile Tisitei

Cheile Tisitei la 4,4 km
Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis inregistrat in care oricine poate plasa o geocutie.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei

Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 10,6 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Mausoleul si Muzeul Soveja

Mausoleul si Muzeul Soveja la 11,9 km
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica. Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei.
Sub Varful Lepsa

Sub Varful Lepsa la 12,6 km
Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant .
Casa Babei Vrancioaia Barsesti

Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 13 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Pasul Musat

Pasul Musat la 13,4 km
Practic, prin el se trece din Ardeal (Covasna) in Tara Vrancei (Vrancea), fiind strabatut de drumul national 2D ce leaga Targu Secuiesc de Focsani. Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Poiana Butuci Muntii Vrancei

Poiana Butuci Muntii Vrancei la 14,7 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Varful Lacauti

Varful Lacauti la 16,5 km
Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi. Am ajuns aici prin Comandau, in cadrul unei drumetii organizate de Munte si flori -Onesti.
Varful Oituz-Izvor

Varful Oituz-Izvor la 16,6 km
Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
La Ziduri

La Ziduri la 16,7 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Pasul Sanc Muntii Bretcului

Pasul Sanc Muntii Bretcului la 16,9 km
Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Fag sub varful Oituz-Izvor

Fag sub varful Oituz-Izvor la 16,9 km
L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Piatra Hagiului

Piatra Hagiului la 18,5 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Arcada
  • Localizare pozitie pe harta Cheile Tisitei
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Petersberg - Sanpetru Cetatea de pe Dealul Lempes. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Macin Un flavor de Macin. Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Ceea ce poate, relativ, deranja.
  • Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Valea Uzului La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget Succes. Am gasit si aceasta geocutie.
  • Panorama Ciucului Foarte frumos loc de belvedere. Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. In timp ce impachetam cutia, cred ca mi-am uitat pixul special pe trepte.
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt Cimitir reamenajat. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.

Ai ajuns in Cheile Tisitei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Arcada? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!